JEDAN DETALJ NA KRSTU MATEJA PERIŠA SVIMA JE PROMAKAO! Zašto su doneli ovakvu odluku?
Ispraćaj Mateja Periša, Foto: Nemanja Nikolić, Uroš Arsić

tuga

JEDAN DETALJ NA KRSTU MATEJA PERIŠA SVIMA JE PROMAKAO! Zašto su doneli ovakvu odluku?

Njegov otac Nenad Periš rekao je da će sahrana biti tiha u krugu uže porodice

Objavljeno: 15:40h

Telo Splićanina Mateja Periša biće ispraćeno danas iz crkve Svetog Ante u Beogradu za Split.

Veliki broj građana došao je da pruži podršku ocu i oprosti se od mladića kog nisu ni poznavali, ali su se svejedno svim silama molili da bude pronađen živ.

Jedan venac stigao je i od veleposlanstva Republike Hrvatske u Beogradu. Napravljen je od crvenih, belih ruža i kala.

1 / 5 Foto: Espreso

Nakon donet je i krst sa imenom i prezimenom nastradalog Splićanina, a ono što je svima promaklo jeste urezana godina na njemu.

Naime, s obzirom na to da se Matej Periš vodi kao nestala osoba od decembra 2021. godine, a njegovo telo je isplivalo iz Dunava tek nakon skoro pet meseci u maju 2022., na krstu je ipak upisana godina kada se gubi trag Perišu, a zašto je doneta ovakva odluka nije nam poznato.

Podsetimo, Ministarstvo unutrašnjih poslova zvanično saopštava da je DNK analizom tela koje je juče oko 9.20 časova pronađeno u Dunavu, na Adi Huji, utvrđeno da se radi o hrvatskom državljaninu Mateju Perišu (1994) čiji je nestanak prijavljen policiji u Beogradu 31. decembra prošle godine.

Prema preliminarnom nalazu obdukcije smrt je nastupila nenasilnim putem.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova od trenutka prijave nestanka hrvatskog državljanina intenzivno su tragali za njim i preduzimali sve mere i radnje kako bi ga pronašli i rasvetlili sve činjenice i okolnosti nestanka.

Na pronalasku hrvatskog državljanina Mateja Periša bili su angažovani pripadnici Policijske uprave za grad Beograd, Ronilačke jedinice Žandarmerije, Uprave kriminalističke policije, Policijske ispostave za bezbednost na rekama, kao i sve policijske stanice na teritoriji grada Beograda.

1 / 6 Foto: Nemanja Nikolić

Telo mladića pronašao je kapetan broda, Milovan Zelenović.

- Šetali smo po palibi videli kako voda nosi telo, da se zaustavlja malo dalje. Vetar ga je doneo, plivao je nizvodno Dunavom. Oko 9 sati, u pola 10 je stigla policija. Telo je bilo u stanju raspadanja, neki dečko koji je šetao pored je proverio na internetu i video da je isto obučen kao Matej Periš. Imao je jednu belu patiku i crnu majicu. Muškarac kad se udavi, on je okrenut telom na dole - rekao je Zelenović.

- Mladić na sebi ima farmerke, jednu patiku na kojoj je slovo V koje imaju patike Mateja Periša. Kada sam našao telo, delovalo je kao da je dugo stajalo u vodi. Druga patika je nađena na Savi nakon njegovog nestanka. Vodostaj je bio veliki, pošto je vetar duvao, pa je ovde naneo telo. Ja sam zvao policiju u 9 i 10. Dao sam izjavu u policiji - ispričao je kapetan Zelenović.

Podsetimo, Periš je nestao u noći između 30. i 31. decembra, nakon što je izašao iz kluba Gotik. Njegovo dalje kretanje pratile su sigurnosne kamere te je utvrđeno da je trčao beogradskim ulicama, iako ga niko nije jurio.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.