KOVČEG JE KRENUO ZA SPLIT! Region u suzama FOTO
Nenad Periš, Foto: Uroš Arsić

TUŽAN DAN

KOVČEG JE KRENUO ZA SPLIT! Region u suzama FOTO

Matej Periš je nestao u noći između 30. i 31. decembra kod Beton Hale u Beogradu, a juče ujutru kod Ade Huje pronađeno je njegovo telo!

Objavljeno: 18:33h

Telo Splićanina Mateja Periša ispraćeno je danas iz crkve Svetog Ante u Beogradu za Split, gde će potom biti sahranjen.

Kako reporteri javljaju ispred crkve nalazi se stotine građana koji su došli da se oproste od tragično nastralog mladića.

Na ispraćaj došao je zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić, kao i bivši fidbaler Bata Mirković. Mešu građanima našli su se i vatrogasci iz dobrovoljačkog društva DVD Palilula.

Nadbiskup i metropolit u crkvi Svetog Antuna Padovanskog, Stanislav Hočevar u svom govoru naglasio je da je Matej pronađen na dan velikog sveca.

Otac Mateja Periša ispred crkve prima saočešće građana koji su došli da isptare Mateja, u svom govoru on se zahvali Beogradu i svima na dosadašnjoj podršci.

Nakon toga počela je sveta misa.

Kovčeg sa telom preminulog Splićanina unet je u crkvu, nakon čega su građani ušli unutra tiho plačući i moleći se za spokoj duši preminulom mladiću.

Stigao je i beogradski nadbiskup i metropolit u crkvi Svetog Antuna Padovanskog, Stanislav Hočevar.

Ispred crkve Svetog Antuna Padovanskog stigao je otac nestalog Splićanina, Nenad Periš koji je zajedno sa prijateljicom Mateja ušao u crkvu i uneo kovčeg sa telom preminulog sina.

1 / 13 Foto: Espreso

Stanislav Hočevar, beogradski nadbiskup i metropolit u crkvi Svetog Antuna Padovanskog.

Jedan venac stigao je i od veleposlanstva Republike Hrvatske u Beogradu. Napravljen je od crvenih, belih ruža i kala.

Nakon toga donet je i krst sa imenom i prezimenom nastradalog Splićanina.

Matej Periš
foto: Nemanja Nikolić

Zatim je govor održao i patrijarh Porfirije.

Nenad Periš, Matej Periš, Patrijarh Porfirije
foto: Uroš Arsić

A na kraju je kovčeg krenuo za Split...

1 / 6 Foto: Ana Paunković

Podsetimo, Matej Periš je nestao u noći između 30. i 31. decembra kod Beton Hale u Beogradu, a juče ujutru kod Ade Huje pronađeno je njegovo telo.

Ministarstvo unutrašnjih poslova zvanično saopštava da je DNK analizom tela koje je juče oko 9.20 časova pronađeno u Dunavu, na Adi Huji, utvrđeno da se radi o hrvatskom državljaninu Mateju Perišu (1994) čiji je nestanak prijavljen policiji u Beogradu 31. decembra prošle godine.

1 / 3 Foto: Nemanja Nikolić

Prema preliminarnom nalazu obdukcije smrt je nastupila nenasilnim putem.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova od trenutka prijave nestanka hrvatskog državljanina intenzivno su tragali za njim i preduzimali sve mere i radnje kako bi ga pronašli i rasvetlili sve činjenice i okolnosti nestanka.

Na pronalasku hrvatskog državljanina Mateja Periša bili su angažovani pripadnici Policijske uprave za grad Beograd, Ronilačke jedinice Žandarmerije, Uprave kriminalističke policije, Policijske ispostave za bezbednost na rekama, kao i sve policijske stanice na teritoriji grada Beograda.

Telo mladića pronašao je kapetan broda, Milovan Zelenović.

- Šetali smo po palibi videli kako voda nosi telo, da se zaustavlja malo dalje. Vetar ga je doneo, plivao je nizvodno Dunavom. Oko 9 sati, u pola 10 je stigla policija. Telo je bilo u stanju raspadanja, neki dečko koji je šetao pored je proverio na internetu i video da je isto obučen kao Matej Periš. Imao je jednu belu patiku i crnu majicu. Muškarac kad se udavi, on je okrenut telom na dole - rekao je Zelenović.

- Mladić na sebi ima farmerke, jednu patiku na kojoj je slovo V koje imaju patike Mateja Periša. Kada sam našao telo, delovalo je kao da je dugo stajalo u vodi. Druga patika je nađena na Savi nakon njegovog nestanka. Vodostaj je bio veliki, pošto je vetar duvao, pa je ovde naneo telo. Ja sam zvao policiju u 9 i 10. Dao sam izjavu u policiji - ispričao je kapetan Zelenović.

00:28

Nenad Periš upravo je stigao u crkvu Sv. Ante u Beogradu

Inače, Nenad je u noći između srede i četvrtka stigao u glavni grad Srbije, gde je nakon 139 dana potrage pronađeno telo njegovog sina Mateja. Sahrana će biti u krugu najuže porodice.

"Molim javnost da ispoštuje ovu našu želju da se s dostojanstvom, u krugu porodice oprostimo od našeg Mateja. Molim da ljudi i javnost to shvate i unapred im zahvaljujem na razumevanju. Osobno ne odbijam nikakvo saosećanje ni od koga, ali jednostavno želim biti u miru i u miru se oprostiti od svoga sina", kazao je Nenad Periš.

Bonus video:

01:32

Kurir televizija ispred crkve Svetog Ante, Matejevi posmrtni ostaci danas će biti prebačeni za Split

Bonus video:

00:39

Deo trase kojom se kretao Matej Periš u noći nestanka

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.