"OTIŠLA JE LEPOTA JEDNA"! GRAĐANI U VELIKOM BROJU DOŠLI ISPRED CRKVE DA ISPRATE MATEJA PERIŠA!
Slike sa lica mesta, Foto: Espreso, Uroš Arsić, Printscreen

VELIKA TRAGEDIJA

"OTIŠLA JE LEPOTA JEDNA"! GRAĐANI U VELIKOM BROJU DOŠLI ISPRED CRKVE DA ISPRATE MATEJA PERIŠA!

U dvorište crkve Sv. Ante polako pristižu građani koji su došli da se oproste od njega

Objavljeno: 15:21h

Matej Periš je nestao u noći između 30. i 31. decembra kod Beton Hale u Beogradu, a juče ujutru kod Ade Huje pronađeno je njegovo telo.

Telo Splićanina biće ispraćeno danas iz crkve Svetog Ante u Beogradu za Split, gde će potom biti sahranjen, a otac nastradalog mladića uneo je kovčeg sa telom sina u crkvu.

U dvorište crkve Sv. Ante polako pristižu građani koji su došli da se oproste od njega.

"Pratila sam situaciju sve vrem, prosto ne mogu da verujem, ja želim da verujem da je živ, ne mogu da prihvatim. Videla sam i oca, mnogo mi je žao, otišla je lepota jedna", rekla je jedna od sugrađanki.

1 / 7 Foto: Espreso

Podsetimo, Ministarstvo unutrašnjih poslova zvanično saopštava da je DNK analizom tela koje je juče oko 9.20 časova pronađeno u Dunavu, na Adi Huji, utvrđeno da se radi o hrvatskom državljaninu Mateju Perišu (1994) čiji je nestanak prijavljen policiji u Beogradu 31. decembra prošle godine.

Periš je posebno istaknuo kako zahvaljuje svima onima koji su protekla četiri ipo meseca, odnosno 139 dana do pronalaska tela živeli i saosećali s njegovom porodicom.

- Još jednom hvala MUP-u Srbije koji je odradio ogroman posao. Hvala MUP-u RH, kao i MUP-u BiH, koji je takođe odradio deo poslova. Hvala svim poznatim i nepoznatim ljudima koji su meni i porodici izražavali podršku. Hvala medijima, građanima Srbije i Beograda, sveštenicima a koji su mi bili od nemerljive pomoći, mojim Splićanima, Blaženku Bobanu, županu Splitsko-dalmatinske županije, svim stanovnicima RH koji su mi slali poruke podrške. Jedno veliko hvala Vladi RH, a posebno premijeru Andreju Plenkoviću koji mi je davao podršku, kada je god to mogao i koji me u sredu, nakon pronalaska tela i nazvao - rekao je Nenad Periš.

00:19

Nenad Periš je uneo sanduk sa telom sina u crvku

Bonus video:

00:39

Deo trase kojom se kretao Matej Periš u noći nestanka

(Espreso )


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.