PEDOFIL IZ BOGATIĆA TRAŽIO SUOČENJE SA DEVOJČICOM KOJU JE SILOVAO?! Roditelji zanemeli!
Pedofil iz Bogatića, Foto: Printscreen/facebook

UŽAS

PEDOFIL IZ BOGATIĆA TRAŽIO SUOČENJE SA DEVOJČICOM KOJU JE SILOVAO?! Roditelji zanemeli!

Roditelje maloletne devojčice je zahtev okrivljenog za suočavanjem potresao koliko i skandalozna sudska odluka u januaru ove godine kada je A.I. pušten iz pritvora

Objavljeno:

U nastavku suđenja A. I. (38) iz Belotića, kod Bogatića, okrivljenom za obljubu devojčice (13) iz istog sela, obavljeno je njeno psihološko veštačenje nakon što je na prethodnom ročištu on tražio suočenje sa žrtvom.

Sudski veštak je juče podnela svoj izveštaj, pa je zbog kratkog vremena da se sa njenim nalazom i mišljenjem upoznaju okrivljeni i odbrana, novi glavni glavni pretres zakazan za 19. maj.

- Veštak psiholog je sačinila obiman izveštaj na osnovu medicinske dokumentacije. Devojčica od juna prošle godine, kada je izvršena obljuba, neprestano posećuje više lekara, psihologa, psihijatra, kardiologa i ginekologa pošto ima brojne zdravstvene tegobe - navodi izvor Telegrafa.rs.

Roditelje maloletne devojčice je zahtev okrivljenog za suočavanjem potresao koliko i skandalozna sudska odluka u januaru ove godine kada je A.I. pušten iz pritvora.

- Zahtevao je od suda da postavlja pitanja detetu, što je besramno. Ona je na početku suđenja dobila status posebno osetljivog svedoka, rekla je šta je imala da kaže u tužilaštvu, a posle razgovora sa psihologom i dečijim psihijatrom je ustanovljeno da ne može ni na sudu dalje da se pojavljuje, a kamoli da se sretne sa njim i bude blizu njega. Verujemo da, na osnovu lekarskih izveštaja koje smo dostavili sudu i mišljenja veštaka do suočavanja neće doći - kažu roditelji devojčice.

1 / 4 Foto: Profimedia

Navode kako njihova ćerka "nije isto dete" kao pre kobne noći u junu prošle godine kada ju je A. I. izveo iz svečane sale u Bogatiću sa slavlja na kojem se provodio zajedno sa njenom porodicom i obljubio u napuštenom dvorištu preko puta.

- Od tada ima traume, pije više lekova protiv stresa, prima hormonsku terapiju, pojavili su se i kardiološki problemi. Redovno posećuje lekare, ali se i pored toga skoro svakodnevno suočavamo sa promenom raspoloženja, često nema sna, ne sme da spava sama u sobi gde mora da gori lampa, ima noćne more. Nekada joj i u školi bude loše, pa nas zove da je vratimo kući - priča devojčicina majka.

Roditelji devojčice dodaju da su zadovoljni postupanjem tužilaštva i suda. Kažu kako veruju da rade odgovorno i po zakonu i spremni su da bez obzira na veliki bol, patnju i pakao kroz koji prolazi cela porodica istrpe sve zbog pravde i žrtava manijaka sličnih A.I. Ponovili su da očekuju maksimalnu zatvorsku kaznu od 12 godina, koja je predviđena Krivičnim zakonikom.

Na glavnom pretresu 19. maja veštak psiholog će se izjasniti o psihičkom stanju devojčice i zahtevu okrivljenog da se sa njom suoči u sudnici. S obzirom da su od marta, kada je održan prvi glavni pretres, saslušani svi svedoci, proces je pri kraju i sud bi ubrzo nakon narednog ročišta mogao da zakaže izricanje presude.

Bonus video:

Uhapšen osumnjičeni za trostruko ubistvo u Čačku
00:24

Uhapšen osumnjičeni za trostruko ubistvo u Čačku

(Espreso/Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...
counterImg

Espreso.co.rs


Adria media