OGLASIO SE IGOR JURIĆ NAKON PUŠTANJA PEDOFILA IZ ŠAPCA! Objavio je skandalozan DOKUMENT
Aleksandar Isaković, Foto: Printscreen/facebook

OBLJUBIO DEVOJČICU, A SAD JE NA SLOBODI

OGLASIO SE IGOR JURIĆ NAKON PUŠTANJA PEDOFILA IZ ŠAPCA! Objavio je skandalozan DOKUMENT

Devojčica živi u velikom strahu i od tog dogđaja se leči kod psihijatra

Objavljeno:

Javnost je ostala zgrožena na odluku Višeg suda u Šapcu koji je u petak 21. januara na slobodu pustio Aleksandra I. (38) iz mačvanskog Belotića kod Bogatića, koji je optužen da je u junu prošle godine obljubio dvanaestogodišnju devojčicu iz tog sela.

Ovakvu odluku doneo je sudija Saša Knežević uz skandalozno obrazloženje da se situacija sa medijima vezana za taj slušaj stišala, jer se kako je napisao, "već mesecima mediji ne bave spornim događajem", pa je po njegovom mišljenju u redu da se osumnjičeni brani sa slobode jer mediji neće uticati na tok krivičnog postupka.

Tim povodom oglasio se Igor Jurić koji je objavio fotografiju sporne odluke pa napisao: "Tvrdim da na dobrog sudiju koji donosi presude u skladu sa zakonom, koji odgovorno i pravično obavlja svoj posao ne može uticati niko. Međutim, mnogi ne zaslužuju tako odgovornu poziciju. Obrazloženje da se neko oslobađa jer se slučajem “mesecima ne bave mediji”je skandalozno." - naveo je Jurić na svom Tviter nalogu.

Povodom ove skandalozne situacije alarmirao se i pokret "Ženska solidarnost".

- Danas je na slobodu pušten pedofil i silovatelj iz Šapca, koji je napastvovao devojčicu od 12 godina, Aleksandar I. (38) uz obrazloženje Višeg suda u Šapcu, da je javnost prestala da bude zainteresovana za slučaj. Institucije u Srbiji nam konstantno poručuju da žene nikada nisu dovoljno zlostavljane. Hrabra devojčica je odmah ispričala šta se desilo, odmah prijavila, a sada je za to kažnjena i trpi i institucionalno nasilje. Pedofil je u ovom slučaju pušten na slobodu, iako živi u istom mestu kao i devojčica. Njen otac pita, kako da sada dete pusti u školu, jer se ni preživela devojčica ni ostatak porodice ne oseća bezbedno. Pošto je Sud tražio reakciju javnosti, dobiće je. - poručuju iz tog pokreta.

Dalje su poslale važnu poruku za sve žrtve nasilja, istakle svoje nezadovoljstvo ovakvom odlukom suda, a spomenule su i podršku institucija.

- Volele bismo da sudije koje su donele ovakvo rešenje izađu javno, obrazlože i odgovore na pitanje: da li ovo znači da je dozvoljeno silovanje žena, ako nema reakcije javnosti? Čemu onda institucije služe? Odgovor već znamo. Bez vršenja pritiska, bez samoorganizovanja i bez neformalnih mreža podrške, žene i devojčice su prepuštene same sebi, a nasilnicima poslata poruka da mogu da rade šta god požele. Delite ženama broj Autonomnog ženskog centra: 0800 100 007. Žrtve u Srbiji se prevashodno fokusiraju na sopstveni oporavak, a ne na pravdu, jer institucije rade u korist nasilnika i za nasilnike. To moramo i hoćemo da menjamo, krenimo od pritiska javnosti, jer jedino tada postoji šansa da institucije rade posao u korist žena. - navode one.

1 / 3 Foto: Profimedia, Espreso Ilustracija

Podsetimo, okrivljeni Isaković prvo je negirao, a kod tužioca je priznao delo za koje se tereti.

Devojčica živi u velikom strahu i od tog dogđaja se leči kod psihijatra.

Podsetimo, Vladan Ć, otac trinaestogodišnje devojčice iz Belotića kod Bogatića, čiju je ćerku, kako se sumnja, seksualno zlostavljao Aleksandar Isaković (38) zvani Mačak iz tog mesta, rekao je da ga je manijak posle gnusnog čina grlio i ljubio. Vladan je naveo da je Aleksandar izveo devojčicu sa slavlja i nakon zlostavljanja vratio u salu gde su slavili punoletstvo rođake, zatim seo za sto kod njega i nastavio da peva.

"Sedeo je sa nama celo veče i veselio se. Onda je u jednom trenutku nestao i ja sam čak išao da ga tražim. Posle smo saznali da je krenuo sa mojom ćerkom i njena dva druga, navodno, u šetnju. Na putu su sreli još neku decu, pa su ta dva drugara moje ćerke ostala sa njima. Moja ćerka je ostala sa njim i onda je u blizini zalajao pas. Aleksandar je ščepao i govorio joj: “Jao, ne boj se, ja ću te sačuvati”. Odveo je na nekih 50-ak ili 100 metara od sale. Onda je počeo da je ljubi, grli… O tom ne mogu da vam pričam, nemam snage", rekao je tada otac nesrećne devojčice.

Bonus video:

00:46

Eksplozija u fabrici u Šimanovcima

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.