ŽIŽIĆ I PERENČEVIĆ UBIJENI SU PO ISTOM RECEPTU?! Postoji neverovatna SLIČNOST između ubistva na Banjici i NBG-u!
Ubistvo Luke Žižića i Luke Perenčevića u Beogradu, Foto: Kurir, Nemanja Nikolić, Printscreen

slučajnost?

ŽIŽIĆ I PERENČEVIĆ UBIJENI SU PO ISTOM RECEPTU?! Postoji neverovatna SLIČNOST između ubistva na Banjici i NBG-u!

Za svega 11 dana u Beogradu su se dogodila dva brutalna ubistva, po načinu izvršenja dosta slična. Prvo na Novom Beogradu, a drugo na Banjici

Objavljeno:

Da li se mafijaška ubistva danas razlikuju od ubistava devesedetih, šta se to tačno promenilo i da li se to nama mračne godine ponovo vraćaju?

Za svega 11 dana u Beogradu su se dogodila dva brutalna ubistva, po načinu izvršenja dosta slična. Prvo na Novom Beogradu, a drugo na Banjici. Ubijeni su "imenjaci" Luka Žižić (37) i Luka Perenčević (28).

Osumnjičeni za Žižićevo ubistvo Kraljevčanin Stefan M. (23) uhapšen je 7 dana nakon zločina i trenutno se nalazi u pritvoru, a policija intezivno traga za čovekom koji je naručio likvidaciju i posednikom u zločinu.

Ubijeni Luka Perenčević i Luka Žižić
Ubijeni Luka Perenčević i Luka Žižićfoto: Kurir, Printscreen

Što se tiče Perenčevićeve likvidacije, ubica je još uvek N.N. lice, a policija radi na rasvetljavanju ovog ubistva.

NEVEROVATNA SLIČNOST U IZVRŠENJU

Ubijeni usred bela dana na javnom mestu pred prijateljima

- Likvidacija Žižića dogodila se u kafiću "Ritual" čiji je on bio vlasnik, a na zaprepašćenje mnogih, ubistvo se dogodilo u punom kafiću oko 19 sati. Za njegovim stolom sedela su dvojica prijatelja i njegov rođeni brat na čijim je rukama nesrećni muškarac izdahnuo.

- Perenčevićeva likvidacija izvedena je u improvizovanoj teretani na Banjici u 11.30 sati, a sa njim su u tom trenutku bila tri drugara koja su pokušala da mu pomognu, ali bezuspešno.

Ubice obučene u radna odela

- Žižićev egzekutor je u kafić ušao u radnom odelu sa rukavicama i maskom na licu, prišao je stolu i iz neposredne blizine ispalio čak 11 hitaca iz pištolja u žrtvu.

1 / 10 Foto: Nemanja Nikolić

- S druge strane, Perenčevićev ubica je ušetao u teretanu takođe u radnom odelu, ali on je imao ulogu dostavljača pa je noseći torbu za dostavu hrane, prišao Perenčeviću i u njega ispalio 6 hitaca iz pištolja s prigušivačem.

Bežanje sa lica mesta

- Osumnjičenom za Žižićevo ubistvo, Stefanu M., očigledno nije sve išlo po planu. Naime, nakon što je upucao žrtvu, njega su pokušali da savladaju Žižićevi prijatelji i brat i tom prilikom mu naneli lakše telesne povrede ali se na kraju ipak "izvukao", ne zadugo doduše jer je urzo uhapšen. Interesantno je da se odvezao električnim trotinetom pa je dobio etiketu "ubice na električnom trotinetu".

- Još uvek nepoznati ubica Luke Perenčevića je prema svedočenjima sa lica mesta pobegao skuterom koji koriste dostavljači u Beogradu kako bi ostao neprimećen.

Neraščišćeni računi odranije, poznati policiji

- Navodno, Luka Žižić i jedan od osumnjičenih su se prvi put sukobili još davne 2006. godine i tada je muškarac koji je ušao u sukob sa Žižićem izvukao deblji kraj. Njihova netrpeljivost vremenom je rasla. Prema operativnim saznanjima radi se o nekoj vrsti osvete, ali se čeka da istraga to utvrdi. Kao i Žižić, L.R. ubijen je u kafiću. Ubistvo se dogodilo 2018. u jednoj pivnici u Savamali. I tada se kao motiv spominjala osveta zbog batina koje je isti muškarac dobio.

- Perenčević se takođe dovodi u vezu sa konfliktima odranije. Naime, on je dovođen u vezu sa ubistvom Filipa Lepojevića koje se dogodilo pre dve godine na Banjici i poznat je kao problematičan.

1 / 7 Foto: Zorana Jevtić

- Obojica su preminuli na licu mesta tako da je Hitna pomoć mogla samo da konstatuje smrt

Podsetimo, Luka Žižić (37) sahranjen je 1. maja u Crnoj Gori. Iza sebe je ostavio suprugu i dete.

Bonus video:

00:52

Pucnjava Nehruova, kafic Ritual

(Espreso/D.S.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.