NIKOLA JE LEŽAO U LOKVI KRVI DUŽINE 1,2 METRA: Ubistvo brata Luke Bojovića i danas potresa, pojavio se deo dokaza!
Ubistvo Nikole Bojovića, Foto: Kurir privatna arhiva

JEZIVO

NIKOLA JE LEŽAO U LOKVI KRVI DUŽINE 1,2 METRA: Ubistvo brata Luke Bojovića i danas potresa, pojavio se deo dokaza!

Nikola Bojović ubijen je u ponedeljak 29. aprila u 7.05 sati u Ulici carice Milice u Beogradu

Objavljeno: 11:40h

Pred podgoričkim Višim sudom nastavljeno je suđenje za ubistvo Nikole Bojovića. Tako je juče sproveden deo dokaza.

Za povezanost sa ovim delom u Višem sudu se sudi Ratku Koljenšiću. Pokojni Bojović je rođeni brat Luke Bojovića koji važi za bliskog saradnika škaljarskog klana.

Luka Bojović
Luka Bojovićfoto: Profimedia

Advokat Boris Marinović, koji zastupa Ratka Koljenšića, kazao je da sprovedeni dokazi ne dovode u vezu Koljenšića sa krivičnim delom za koje se tereti ovim predmetom.

Kao dokaz su spromedene službene beleške o oduzetim stvarima nakon kobnog događaja, forenzičke beleške, zapisnici s lica mesta. U jednoj od njih se navodi da je ubijeni Nikola ležao u lokvi krvi dužine 1,2 metra.

Sahrana Nikole Bojovića
Sahrana Nikole Bojovićafoto: Aleksandar Jovanović Cile

Ubistvo naočigled prolaznika

Nikola Bojović ubijen je u ponedeljak 29. aprila u 7.05 sati u Ulici carice Milice u Beogradu.

Ceo zločin snimile su kamere obližnje kopirnice. Na snimku se vidi dolazak dvojice muškaraca, jednog visokog, obučenog u tamno odelo i drugog, dosta nižeg i punijeg, sa belim kačketom i u maslinasto sivoj jakni.

Prvi muškarac išao je nekoliko koraka ispred drugog, koji se zadržao gotovo ispred same kamere, a zatim se sakrio u ulaz zgrade. Posle nekoliko minuta ulicom je naišao Nikola Bojović. Muškarac sa kačketom je tada izašao, izvadio oružje i počeo da puca u njega. Ispalio je najmanje 20 metaka iz automatskog oružja, obilazeći u krug oko njega. Na trotoaru pucao u grudi i stomak. Kada je pao, ubica je nastavio da puca u ranjenog čoveka na zemlji. Zatim se udaljio brzim hodom.

Pogledajte kako je izgledala Nikolina likvidacija:

U optužnici se navodi da je okrivljeni Ratko Koljenšić u periodu od kraja aprila 2013., do 16. jula 2013. godine, na teritoriji Crne Gore i Republike Srbije, sa umišljajem, postao pripadnik organizovane kriminalne grupe, koju su organizovali Miloš Delibašić i sada pokojni Slobodan Šaranović, a čiji su pripadnici postavli Miloš Vojinović, Slaviša Novaković i Goran Maletić rođen Bojanić.

Okrivljeni Ratko Koljenšić je u Beogradu i Budvi, s umišljajem pomogao drugome u izvršenju ubistva, tako što je zajedno sa Cvetanović Sašom, prihvatio ponudu sada pokojnog Slobodana Šaranovića, da za 30.000 evra, ubiju Nikolu Bojovića, rođenog brata Luke Bojovića. U optužnici se navodi da je iznajmio stan u Beogradu, u kojem je boravio sa Cvetanovićem, te iznajmio automobil od renta kar agencije, a zatim zajedno pratili kretanje i ustaljene navike Nikole Bojovića.

U optužnici se navodi da je Cvetanović ubio Bojovića 29. aprila 2013. godine, nakon čega su zajedno se vratili u Crnu Goru.

Državljani Srbije Saša Cvetanović i Slaviša Novaković osuđeni su na po 35 godina zatvora, dok su Nikšićanin Ratko Koljenšić i Beograđanin Miloš Delibašić osuđeni na po 30 godina zatvora zbog ubistva Nikole Bojovića u Beogradu i Miloša Vidakovića u Budvi.

Bonus video:

00:16

Zoran Marjanović napušta Palatu pravde, suđenje je za danas završeno

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.