POLICIJA TRAGA ZA JOŠ DVOJICOM MUŠKARACA ZBOG UBISTVA LUKE ŽIŽIĆA: Pre zločina su ga DUGO PRATILI!
Ubistvo Luke Žižića, Foto: Profimedia, Espreso

LIKVIDACIJA

POLICIJA TRAGA ZA JOŠ DVOJICOM MUŠKARACA ZBOG UBISTVA LUKE ŽIŽIĆA: Pre zločina su ga DUGO PRATILI!

Osumnjičeni za teško ubistvo uhapšen je sredinom prošle nedelje, a lisice na ruke stavljene su mu na osnovu DNK analize

Objavljeno:

Kriminalac Stefan M. (23) iz Kraljeva nalazi se u pritvoru zbog sumnje da je pre više od 10 dana ubio Luku Žižića (37) na Novom Beogradu, a policija intezivno traga za čovekom koji je naručio likvidaciju i posednikom u zločinu.

Osumnjičeni za teško ubistvo uhapšen je sredinom prošle nedelje, a lisice na ruke stavljene su mu na osnovu DNK analize i antropološkog veštačenja. Na saslušanju u tužilaštvu Stefan M. je ćutao.

Istraga

- Istraga je pokazala da je mladić sa krivičnim dosijeom angažovan. Naručilac je do njega došao preko posrednika. Za Žižićevo ubistvo dobio je novac i drogu i to iz dva dela. Prvi deo pre likvidacije, a drugi deo pre nekoliko dana. Tako je u njegovom štek stanu nađena manja količina novca i narkotika. Policija intezivno traga za još najmanje dvojicom učesnika surove likvidacije na Novom Beogradu- kaže naš izvor.

Dosadašnja istraga je pokazala da je Stefan M. pre ubistva danima pratio Luku. Kako bi znao njegove navike, a i dobro isplanirao zločin.

- U prilog tome ide i podatak da je imao dva štek stana za skrivanje. Jedan u Beogradu, drugi u Kraljevu. Na mesto ubistva dovezao se električnim trotinetom, a u kafić gde je sedeo Žižić sa bratom i prijateljima ušao je obučen u radno odelo. Zamolio je konobara da ode do toaleta. Tamo je izvadio pištolj CZ 99 i napunio ga municijom. Nakon nekoliko minuta izašao je iz toaleta i prišao stolu gde je sedeo vlasnik kafića "Ritual". U njegovom pravcu ispalio je 11 hitaca. Žižića su pogodila šest od kojih dva u glavu. Pobegao je trotinetom koji je sakrio u žbunju - dodaje izvor.

1 / 13 Foto: Emilija Jovanović

Snimak

Nakon ubistva policija je došla u posed video snimaka iz kafića "Ritual".

- Na njima se vidi da prijatelji i brat ubijenog Žižića skaču na ubicu i udaraju ga po telu. U jednom trenutku se čini i da ga čvrsto drže, ali ga puštaju jer su primetili da Lukin brat vadi nož i kreće ka Stefanu. Tada se vidi da "štite" ubicu koji uspeva da im umakne- kaže izvor.

Tokom borbe prijatelji su skinuli masku sa lica ubice, kačket i rukavice. Od povreda na mestu ubistva ostala je i krv osumnjičenog za zločin. Pronađene su čaure, ali i pištolj kojim je ubijen vlasnik kafića "Ritual".

- Nekoliko dana policija je veštačila snimak. Kada su izoštrili lice ubice uporedili su ga Stefanom slikom. Antroploškim veštačenjem došli su do identiteta zločinca. I DNK-a Stefana M. poklopio se sa onim koje je nađeno na mestu likvidacije- dodaje naš izvor.

Dosije

Osumnjičeni Stefan M. do sada je osuđivan u Kraljevu zbog narkotika, nanošenja teških telesnih povreda, krađe automobila i niza saobraćajnih prekršaja.

Sahrana

Luka Žižić (37) sahranjen je 1. maja u Crnoj Gori. Iza sebe je ostavio suprugu i dete.

U svom dosijeu ima dva krivična dela.

(Espreso / Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.