POBIO CELU PORODICU I NEĆE ZAVRŠITI U ZATVORU? Ovako Ilija iz Čačka može da izbegne višegodišnju robiju
Ilija Glišović iz Čačka koji je ubio svoju majku, oca i dedu, Foto: Printscreen

STRAŠNO

POBIO CELU PORODICU I NEĆE ZAVRŠITI U ZATVORU? Ovako Ilija iz Čačka može da izbegne višegodišnju robiju

Na osnovu veštačenja će biti doneta odluka da li će svoju kaznu služiti u Kazneno popravnoj ustanovi, odnosno zatvoru, ili će se ona nastaviti u ustanovi u kojoj se on trenutno i nalazi

Objavljeno:

Ilija Glišović (21) osumnjičen da je zaklao majku Slađanu (49), oca Milana (57) i dedu Sretena (87) u Čačku, prebačen je u Specijalnu zatvorsku bolnicu u kojoj mu se trenutno rade neuropsihijatrijski pregledi, odnosno veštačenje.

Niame, na osnovu veštačenja će biti doneta odluka da li će svoju kaznu služiti u Kazneno popravnoj ustanovi, odnosno zatvoru, ili će se ona nastaviti u ustanovi u kojoj se on trenutno i nalazi.

- Sa njim trenutno radi najjači tim neuropsihijatara u Srbiji, sudskih veštaka koji svojim posebnim metodama procenjuju njegovo psihičko stanje. On se već lečio u ustanovi ovog tipa, odnosno, bio je u klinici za psihijatrijske bolesti "Dr Laza Lazarević" i ima istoriju korišćenja narkotika, te su metodi ispitivanja pacijenata u takvom slučaju donekle, da tako kažem, olakšana - rekao je sagovornik Telegraf.rs. i dodao:

- Ono što je najvažnije sada je to da se oceni da li je on u trenutku kada je počinio zločin bio svestan ili nije. Ukoliko se dokaže da nije, on će svoju kaznu najverovatnije u Specijalnoj zatvorskoj bolnici da odsluži. Ukoliko se dokaže da je bio svestan, postupak je drugačiji - rekao je sagovornik iz istrage ovog slučaj.

1 / 5 Foto: Nenad Kostić

Inače, Specijalna zatvorska bolnica se nalazi u sklopu Okružnog zatvora u Beograda, poznatijeg kao CZ. Na četvrtom spratu zgrade su dva odeljenja psihijatrije, A i B, gde se nalazi 65 odsto onih pacijenata koji su počinili jedno ili više ubistava. Njima je izrečena mera obaveznog psihijatrijskog lečenja, koja ponekad može trajati i doživotno.

Inače, ovaj slučaj je po službenoj dužnosti dodeljen advokatu Slobodanu Vesoviću.

- Ne znam koliko će trajati veštačenje. Njega trenutno procenjuje tim stručnjaka, pa ćemo videti kasnije. To može i da potraje, sve zavisi. Videćemo kada dođu rezultati šta i kako dalje činiti - rekao je on za Telegraf.rs.

Podsetimo, Ilija Glišović (21) je pre šest dana zaklao majku Slađanu (49), oca Milana (57) i dedu Sretena (87), a u noći krvavog pira trčao je od mesta Kulinovci u kojem je počinio zločin do mesta Atenica koje je udaljeno pet kilometara. Tela nesrećnih ljudi pronašao je Ilijin stariji brat.

Mesto gde je Ilija G. ubio svoje roditelje i dedu
Mesto gde je Ilija G. ubio svoje roditelje i dedufoto: KURIR/D.Č.

Ilija je navodno uhapšen na livadi u voćnjaku u kojem se, prema rečima našeg sagovornika iz istrage - krio.

- On je nakon što je zaklao roditelje i dedu sav krvav trčao do Atenice koja je udaljena pet kilometara od Kulinovaca. Policija je oko tri sata opkolila taj deo Atenice koji se zove Trnava, zapravo deo u kojem se nalazi ulica Igumana Pajsija. Ušli su u lokalni restoran za svadbe i proslave u kojem je u tom trenutku bilo neko veselje, a potom zamolili ljude da se zaključaju unutra jer je potera za Ilijom u toku. Našli su ga u voćnjaku na livadi. Tu se krio - kaže sagovornik.

Ističe da je Ilija prvo lupao na vrata jedne kuće koja mu je otvorio muškarac.

- Tražio mu je čistu garderobu, ali ga je taj čovek odbio. Posle je zvonio kod majke od prijatelja koja mu je dala čistu majicu u kojoj je potom pobegao u pravcu te livade na kojoj su ga opkolili i uhvatili. To je bilo oko 3 sata noću - kaže on.

Bonus video:

00:24

Uhapšen osumnjičeni za trostruko ubistvo u Čačku

(Espreso/Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.