PRONAŠAO ISKASAPLJENA TELA RODITELJA I DEDE: Nikola ne može da dođe sebi, rođeni brat mu zatro porodicu!
Ilija Glišović iz Čačka koji je ubio svoju majku, oca i dedu, Foto: Društvene mreže

UŽAS

PRONAŠAO ISKASAPLJENA TELA RODITELJA I DEDE: Nikola ne može da dođe sebi, rođeni brat mu zatro porodicu!

Beživotna tela svojih roditelja i dede pronašao je u noći između petka i subote Ilijin stariji brat Nikola, koji je, navodno, bio u noćnom provodu

Objavljeno:

Monstruozni zločin dvadesetjednogodišnjeg Ilije Glišovića iz čačanskog naselja Kulinovci šokirao je u subotu ujutru čačansku i širu javnost.

U petak veče, oko 23 časa, Ilija je oštrim predmetom, najverovatnije nožem, zadao smrtonosne povrede svom ocu Milanu (58), majci Snežani (49) i dedi Sretenu (87), i to u njihovoj porodičnoj kući u Ulici broj 667.

Nakon počinjenog krvavog pira, dao se u bekstvo, ali je brzom i efikasnom akcijom čačanske policije uhapšen u subotu ujutru oko 9.30, pišu Novosti.

Beživotna tela svojih roditelja i dede pronašao je u noći između petka i subote Ilijin stariji brat Nikola, koji je, navodno, bio u noćnom provodu. Kada je došao kući, vrata doma su bila zaključana, pa je on razbio prozor i ušao u kuću, u kojoj je zatekao stravičan prizor.

Na sve strane bilo je krvi, a jedno do drugog ležali su leševi njegovih najmilijih. On je odmah slučaj prijavio policiji, koja se dala u potragu za ubicom.

Posle lociranja, Ilija je u subotu ujutru uhapšen na ulici, nedaleko od takozvane trnavske raskrsnice, na oko 500 metara od mesta zločina. Policija je pretraživala i teren u naselju Obrež, pa se pretpostavlja da je na ovom mestu ubica ostavio tragove koji će pomoći rasvetljavanju zločina koji je zaprepastio posebno komšije i rodbinu Glišovića. Njemu se stavlja na teret da je izvršio krivično delo teško ubistvo.

Mesto gde je Ilija G. ubio svoje roditelje i dedu
Mesto gde je Ilija G. ubio svoje roditelje i dedufoto: KURIR/D.Č.

Određeno mu je zadržavanje do 48 časova nakon čega će, uz krivičnu prijavu, biti priveden nadležnom Višem javnom tužilaštvu.

Prema saznanjima, Ilija je ranije bio uzoran i fin mladić, koji se bavio sportom, odnosno trenirao je fudbal. Susedi su ispričali da je pre godinu, godinu i po, zapao u loše društvo, te je počeo da se drogira. To je donelo velike nevolje ovoj porodici, koja je, inače, pre toga živela mirno i bez trzavica.

Dešavalo se u poslednjih šest meseci da je Ilija maltretirao svoje roditelje, često je intervenisala i policija. Pre više od mesec dana nasrnuo je na oca nožem, ali ga nije povredio. Tada je dolazila policija i Ilija je završio na odeljenju psihijatrije čačanske bolnice, gde je proveo tridesetak dana na odvikavanju od narkotika – kazala je komšinica i poznanica Glišovića.

– Kada je izašao iz bolnice bio je, činilo se, staložen. Viđali smo ga svakodnevno sa devojkom u obližnjem lokalu, i ništa nije ukazivalo da će počiniti ovakav stravičan zločin.

Najveći šok, ipak, preživeo je Ilijin brat Nikola, koji je pronašao beživotna tela roditelja i dede. Njemu su u pomoć pritekle komšije, koje su ga odvele u njihov dom.

Nikola je izbezumljen. On je posle jezive scene koju je zatekao u kući pozvao komšinicu sa kojom se druži, a koja je na studijama u Nišu. Ona je svojoj majci rekla da joj je Nikola javio da se nešto strašno dogodilo i da odmah ode kod njega, što je žena i učinila. Bila je sve vreme sa njim, pa i u trenucima kada su iznosili jedno po jedno telo iz kuće. To je bilo posebno strašno. Svi smo ovde zapanjeni i nemamo reči, a naročito nam je žao Nikole koji je sada ostao sam – ispričali su Glišovićevi susedi.

1 / 5 Foto: Nenad Kostić

– Nije nam jasno da Ilija nije bio pod nekakvim nadzorom, ako je već više puta maltretirao roditelje, pa čak i nasrtao nožem…

Radenko Gagić, komšija i brat od tetke dede Sretena, rekao je da je užasnut vestima koje su u subotu ujutru stigle do njega.

Viđao sam često Milana i Snežu. Ne mogu da verujem da ih više nema. Imao sam nekih saznanja da je Ilija imao nekih problema, ali ne bih ja o tome da pričam, ipak je to stvar policije i istražnih organa – kazao je Radenko.

Prema saznanjima, supružnici su bili zaposleni, živeli su skroman i povučen život. Nikola se pre izvesnog vremena zaposlio u Kragujevcu, gde je često boravio.

Ne znam šta da vam kažem. Uništena mi je porodica. Ovo mi je veoma teško palo…

Strašno i bolno – kroz suze je prozborio Sretenov brat Isidor Glišović.

MOTIV TAJNA

Za sada nije poznato šta je motiv ovog monstruoznog masakra, ali se pretpostavlja da je Ilija bio pod dejstvom narkotika u trenutku zločina. O svemu će detalji biti poznati nakon istrage.

Tužilac je naložo obdukciju tela pokojnika, koja su u jutarnjim satima u subotu prevezena u mrtvačnicu čačanske bolnice.

Bonus video:

00:24

Uhapšen osumnjičeni za trostruko ubistvo u Čačku

(Espreso/Novosti)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.