SUĐENJE MIKI ALEKSIĆU JE PREKINUTO I ODLOŽENO: Evo kada će se nastaviti!
Miroslav Mika Aleksić, Foto: Stefan Stojanović

iznošenje odbrane

SUĐENJE MIKI ALEKSIĆU JE PREKINUTO I ODLOŽENO: Evo kada će se nastaviti!

U drugom delu suđenja vlasniku škole glume Miroslavu Aleksiću, optuženom za više silovanja i polnih uznemiravanja polaznica njegove škole, on je govorio o I.V. vraćajući se povremeno i na druge iz optužnice i upoređujući njihove izjave

Objavljeno:

Suđenje Miroslavu Miki Aleksiću koje je počelo danas u 10 sati, prekinuto je oko 12 sati i 45 minuta i biće nastavljeno 28. aprila.

Prekid suđenja usledio je nakon što je sudija nekoliko puta opomenuo Aleksića da ne može da citira i analizira iskaze iz optužnice i da će sud u suprotnom morati da preduzme mere.

Aleksićev branilac je u tom trenutku pitao za pauzu, videvši kako kaže da se njegov klijent zbunio. Međutim, sudija pauzu nije odobrio ali je predložio da se suđenje prekine i da se nastavi 28 aprila i naglasio Aleksiću sledeće:

- nema čitanja naloga optužnice,

- analiza iskaza ostaje sudu,

- nema čitanja izjava oštećenih

U drugom delu suđenja vlasniku škole glume Miroslavu Aleksiću, optuženom za više silovanja i polnih uznemiravanja polaznica njegove škole, on je govorio o I.V. vraćajući se povremeno i na druge iz optužnice i upoređujući njihove izjave.

1 / 8 Foto: Stefan Stojanović

Za I.V. je rekao da je znao samo sa proba i vežbi i da između njih nije postojala nikakva privatna veza.

- Radi se o devojci koju koju znam sa proba i vežbi. Van toga je ne poznajem. Po mom mišljenju ona nije nešto naročito inteligentna, bezbrižna je i lenja, nema nikakav stav ni za bitne ni za nebitne stvari - rekao je Aleksić.

On je naveo da je ona dve godine nakon pohađanja njegove škole doživela totalnu izmenu moralnih vrednosti.

- Za ovakvu promenu je potrebna ne samo laž, nego mržnja i strast - rekao je on.

Aleksić je naveo da ono što suštinski fali u optužnici jeste opis realnih okolnosti a da je problematičano navođenje vremena.

Navođenje iz optužnice da je u više navrata svakog utorka nakon časa pozivao oštećenu i da se tu nešto dešavalo kaže nije potvrdio čak ni svedok I.V. koji je rekao da mu to nije poznato.

Aleksić je i ovom prilikom bio opomenut da ne čita iskaz i da će to moći da razjasni kada svedok bude saslušan.

Aleksić je na sudu tvrdio da je nelogično da je uvek istu rečenicu izgovorio nakon navodnog odnosa sa I.V. a to je da ju je terao da ode.

Čitajući iz optužnice kako je Milena navela da je on oralno zadovoljavao tri sata a Ivu pet on kaže da to fizički nije bilo izvodljivo jer on tada nije bio dobrog zdravstvenog stanja, ima je infarkt a ubrzo je otkrio i rak prostate. Kako je rekao čoveku tada nije ni do čega a kamoli do tih radnji.

Podsećamo, na prethodnom ročištu Aleksić je oko tri sata iznosio svoju odbranu. Suđenje je ponovo proteklo u znaku opomena zbog Aleskićevog opširnog objašnjavanja koje nije bilo u vezi sa optužnicom.

Bonus video:

00:22

Mika Aleksić stigao na suđenje u Palatu pravde

(Espreso/Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.