MIROSLAV ALEKSIĆ DANAS IZNOSI ODBRANU: Reditelj na ročište prvi put dolazi sa slobode!
Miroslav Mika Aleksić, Foto: Stefan Stojanović

suđenje

MIROSLAV ALEKSIĆ DANAS IZNOSI ODBRANU: Reditelj na ročište prvi put dolazi sa slobode!

Aleksićev branilac Zoran Jakovljević nam kaže da bi optuženi mogao da završi iznošenje odbrane na ročištu krajem aprila

Objavljeno: 10:51h

Reditelj Miroslav Mika Aleksić na današnje suđenje u Višem sudu u Beogradu dolazi sa slobode. On treba da nastavi iznošenje odbrane na optužbe za silovanja i nedozvoljene polne radnje kao i na prethodna dva ročišta.

Aleksić je osam meseci proveo u pritvoru i još šest meseci u kućnom pritvoru sa nanogvicom. Ta mera mu je ukinuta 10. marta, a Apelacija je odbivši žalbu tužilaštva potvrdila prošle nedelje.

1 / 6 Foto: Stefan Stojanović

Reditelj je na prvom pretresu odgovarao na uopštene optužbe vezane za rad sa polaznicima njegovog dramskog studija "Stvar srca". Na drugom se bavio konkretnim tačkama optužnice i onim za šta ga je sedam devojaka optužilo. Taksativno se bavio svakom rečenicom koja ga tereti. Krenuo je od kraja optužnice i izjašnjavao se o onome za šta su ga optužile Nikolina Vukićević i Miljana Ćosić. Njihove optužbe da ih je ljubio i dodirivao rukama nazvao je "izmislicama". Takođe je i optužnicu nazvao avetinjskom greškom satkanom od neistina.

1 / 6 Foto: Stefan Stojanović

Aleksićev branilac Zoran Jakovljević nam kaže da bi optuženi mogao da završi iznošenje odbrane na ročištu krajem aprila.

Nakon toga u sudu će svoje iskaze dati svih sedam oštećenih devojaka. Kako je već odlučeno u Višem sudu i njihovo svedočenje će biti otvoreno za javnost.

Bonus video:

00:38

Rečna policija u potrazi za Matejem Perišem

(Espreso/Novosti)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.