MUP UPOZORIO NA PREVARE ZA "CRNI PETAK": Ovo nikako NE SMETE uraditi, ostaćete BEZ NOVCA i ROBE! (FOTO)
Crni petak, Foto: Profimedia/Beta

OBRATITE PAŽNJU!

MUP UPOZORIO NA PREVARE ZA "CRNI PETAK": Ovo nikako NE SMETE uraditi, ostaćete BEZ NOVCA i ROBE! (FOTO)

MUP navodi i ove preporuke

Objavljeno:

Poslednji petak u novembru svim ljubiteljima kupovine poznat je kao "Crni petak" (Black Friday). S obzirom na to da su ponude vrlo povoljne, čuvajte se prevara i budite oprezni prilikom kupovine "online" - navodi se u objavi na zvaničnom profilu Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije na Fejsbuku.

MUP navodi i ove preporuke:

  1. Dobro proveravajte veb adresu sa koje kupujete ili na kojoj vršite bilo koje plaćanje. Ne plaćajte na stranicama koje ste dobili putem nekog linka preko mejla ili društvenih mreža.
  2. Proverite da li je prenos podataka u komunikaciji sa sajtom koji posećujete zaštićen, obavezno koristite HTTPS i 551 protokole.
  3. Nikada nemojte slati podatke o kartici putem elektronske pošte, niti bilo kojim drugi sredstvom komunikacije. Ukoliko vam neko traži da slikate prednju i zadnju stranu kartice i tu sliku mu pošaljete, nemojte to činiti, gotovo sigurno je u pitanju pokušaj prevare.
  4. Proverite sigurnost plaćanja na veb stranici i vršite plaćanje samo tamo gde je to verifikovano od strane kompanija Visa ili Mastercard.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.