DEBEO MINUS I OMIKRON SOJ SAVLADALI MEŠTANE NAŠIH SELA: Sprski Sibir dobio konkurenciju! (FOTO)
Ilustracija, Foto: RINA

au

DEBEO MINUS I OMIKRON SOJ SAVLADALI MEŠTANE NAŠIH SELA: Sprski Sibir dobio konkurenciju! (FOTO)

„U Beloj Reci je jutros izmerena temperatura -19°, u Jasenovu -18°, u Negbini -20°, U Draglici -23°, a na zlatiborskim Vodicama -30°”, javljaju meštani ovih sela

Objavljeno:

Oduvek su gorštaci sa padina Murtenice i Zlatara znali šta su oštre zime, veliki snegovi i debeli minus. Snežne padavine koje su zadesile Zapadnu Srbiju, pre nekoliko dana ponovu su zavejale Zlatiborska i Zlatarska sela, a meštanima uvukla zimu u kosti.

Iako je snežna vejavica stvarala nanose na putu, ni jedno planinsko selo nije odsečeno od sveta, ali to što ovih dana muči žitelje ovih sela jeste veliki mraz. U pojednim selima je jutros izmerena temperatura -20°, a na nekim mestima čak i više.

1 / 14 Foto: RINA

„U Beloj Reci je jutros izmerena temperatura -19°, u Jasenovu -18°, u Negbini -20°, U Draglici -23°, a na zlatiborskim Vodicama -30°”, javljaju meštani ovih sela.

Pored velikog mraza i snega, širenje Omikron soja seljacima zadaje još veću nedaću. Početkom 2022. godine, kao i u celoj zemlji Omikron soj savladao je i ova planinska sela, pa se meštani zaključavaju u svoje domove.

1 / 5 Foto: Profimedia

Putevi u ovom delu Zlatiborskog okruga su prohodni kao i magistralni put za Crnu Goru. Za sada se saobraćaj odvija normlano, ali savetujemo oprez vozačima, jer se na pojedinim mestima i dalje nalazi led na kolovozu.

(Espreso / RINA)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Adria media