PAS LEŽI U STOLICI ZA MASAŽU U BEOGRADSKOM TRŽNOM CENTRU! Svako bi da je na njegovom mestu (FOTO)
Ilustracija, Foto: Privatna arhiva

PRESLATKO

PAS LEŽI U STOLICI ZA MASAŽU U BEOGRADSKOM TRŽNOM CENTRU! Svako bi da je na njegovom mestu (FOTO)

Radnici tržnog centra Zemun park odazvali su se apelima i učinili dobro delo

Objavljeno: 15:58h

Tokom ovih hladnih zimskih dana, sve je više apela da malo više pažnje obratimo na životinje sa ulice, sklonimo ih u ulaze zgrada i nahranimo.

Radnici tržnog centra odazvali su se apelima i učinili dobro delo. Naime, oni su pustili psa u hol centra, ali ni on nije bio skroman pa je krparicu do ulaznih vrata zamenio masažer stolicom.

Pogledajte kako je uživao:

Pas
foto: Printscreen/Društvene mreže

Hipotermija je pojam koji se odnosi na gubitak toplote u meri većoj nego što se ona u organizmu proizvodi. Pritom dolazi do spuštanja telesne temperature ispod nivoa koji je optimalan za homeotermne organizme.

Hipotermija kod životinja može nastati primarno kao posledica izlaganja niskim spoljašnjim temperaturama, kada organizam ne može fiziološkim procesima da održi adekvatnu telesnu temperaturu. Sekundarno, hipotermija se javlja kao posledica ozbiljnih sistemskih oboljenja ili povreda, kao i usled dejstva lekova, pri čemu organizam nije u mogućnosti da održi normalnu telesnu temperaturu bez obzira što temperatura u okruženju nije niska.

1 / 6 Foto: Profimedia

Kada se telesna temperatura spusti na nivo od 32-37oC, govorimo o blagoj hipotermiji, kada je ona u vrednostima od 28-32 oC, govorimo o značajnoj hipotermiji, a vrednosti ispod 28 oC se odnose na izraženu hipotermiju. Sniženje telesne temperature, bez obzira koji uzrok je u pitanju, ima opsežne sistemske posledice i dovešće, u manjoj ili većoj meri, do poremećaja u radu kardiovaskularnog, respiratornog i neurološkog sistema. Javljaju se takođe i efekti na metabolizam, imunološki sistem, hematološki sistem, ali i na urinarni i gastrointestinalni sistem.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.