MEŠTANI NOVE VAROŠI TRAKTOROM PROBILI SNEŽNU BLOKADU I PROSLAVILI SVETOG STEFANA: Uspeli da dočekaju goste (FOTO)
Meštani Nove Varoši, Foto: RINA

tradicija

MEŠTANI NOVE VAROŠI TRAKTOROM PROBILI SNEŽNU BLOKADU I PROSLAVILI SVETOG STEFANA: Uspeli da dočekaju goste (FOTO)

Imali smo sreću što za jučerašnju slavu Svetog Stefana, sneg nije padao mnogo.

Objavljeno:

Dok srpska prestonica čeka da padne prvi sneg u ovoj godini, u opštinama zapadne Srbije, mehanizacija je uveliko u pripravnosti. U planinskim krajevima snežni pokrivač dostiže visinu do pola metra. Meštani novovaroških sela od ranih jutanjih sati su na svojim traktorima i održavaju puteve prohodnim.

1 / 3 Foto: RINA

"Imali smo sreću što za jučerašnju slavu Svetog Stefana, sneg nije padao mnogo, pa su svi oni koji su dolazili u naše krajeve uspeli da se probiju do domaćina koji slave, jer su traktorima putevi očišćeni. U gradskoj sredini nema mnogo snega, deset centimetara nama ne predstavlja nikakav problem, menahizacija je spremna, a padavine koje i dalje traju nagoveštavaju da će mašine imati posla", kazao je za RINU, Radosav Vasiljević, predsednik opštine Nova Varoš.

Iako sneg pada neprekidno i ima ga na kolovozu, na putevima u zapadnoj Srbiji nema zastoja. Putari užičkog preduzeća "Putevi", uspevaju da se izbore sa snegom i održavaju glavne saobraćajnice prohodnim i bez zastoja.

"Sve ekipe su na terenu i putevi prvog i drugog reda su čisti. Za sada sneg nije napravio veće probleme, ukoliko nastavi da pada ovakvim intezitetom bićemo prinuđeni da svu mehanizaciju mobilišemo i zabranimo saobraćaj na pojednim kritičnim deonicama za teretna vozila", izjavio je za RINU, Alen Mušanović, rukovodilac sektora za održavanje puteva.

(Espreso/RINA)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.