STIŽE NOVA TURA SNEGA! Temperature idu u MINUS, meteorolog otkrio kako će vreme biti do kraja godine (FOTO)
Sneg, Foto: Printscreen/Instagram/Moj Beograd

VREME U SRBIJI

STIŽE NOVA TURA SNEGA! Temperature idu u MINUS, meteorolog otkrio kako će vreme biti do kraja godine (FOTO)

Kako navodi Ristić, do vikenda nas očekuje stabilizacija vremena, bez padavina i sa niskim temperaturama, ali napominje da za vikend stižu nove padavine

Objavljeno: 08:57h

Sneg koji je pao u nedelju, paralisao je mnoga mesta u Srbiji, a meteorolog Ivan Ristić otkriva kakvo nas vreme očekuje do kraja meseca.

Kako navodi Ristić, do vikenda nas očekuje stabilizacija vremena, bez padavina i sa niskim temperaturama, ali napominje da za vikend stižu nove padavine, te će se jutarnja temperatura kretati oko nule, a dnevna oko 3-4 stepena i takvo vreme zadržaće se do 20. decembra.

1 / 31 Foto: Grad Beograd

KAKVO ĆE VREME BITI ZA NOVU GODINU

Kako dodaje Ristić, za doček će biti veoma hladno vreme. "Od 20. decembra temperatura u postepenom padu uz povremeni sneg. Posle 20. decembra dolaze ledeni dani, a 22. i 23. decembra dnevna temperatura biti između -5°C i -6°C stepeni. Sve do Nove godine nema otopljenja", kaže meteorolog.

Kaže da je jedna od najhladnijih zima u novijoj istoriji bila 2012. godine, kada su duže od mesec dana bile zaleđeni Sava i Dunav i da ta godina uvek može da se vrati, samo ne znamo kada. Meteorolog kaže da za sada nema takvih uslova, ali da je rano govoriti jer prognozu znamo samo mesec dana unapred.

NAJHLADNIJA I NAJTOPLIJA ZIMA U SRBIJI

U glavnom gradu je najniža zimska temperatura zabeležena 10. januara 1893. i iznosila je -26.2 stepena. Jedna od najhladnijih zima u većem delu Srbije bila je 1954. godine, kada je srednja temperatura bila - 4.7. Te zime je u u Sjenici, 26. januara, izmerena temperatura od -38 stepeni.

S druge strane, najtoplija zima, kako u Beogradu tako i u celoj Srbiji bila je ona iz 2007. godine, kada su oboreni mnogi temperaturni rekordi, kada je prosečna temperatura bila čak četiri stepena. Ipak, najviša dnevna temperatura zabeležena je u Loznici 19. decembra 1989. godine i iznosila je čak 26.4 stepena.

1 / 17 Foto: profimedia

Bonus video:

03:36

ESPRESO TVITER: Maja Marinković

(Espreso/Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.