DSS: ABORTUS UŽASNO PROBLEMATIČAN
Pravo na abortus izaziva moralnu nelagodu, Foto: Profimedia

zDRAVLJE

DSS: ABORTUS UŽASNO PROBLEMATIČAN

Jovanović je upozorio da "ako se dozvoli ova antropološka revolucija - pojam porodice koji počiva na krvnom srodstvu biće definitivno razgrađen"

Objavljeno:

Predsednik Demokratske stranke Srbije (DSS) izjavio je da uvek čudi "neverovatna lakoća sa kojom pobornici abortusa brane to pravo jer je stvar u moralnom pogledu užasno problematična" i da "porodicu čine otac, majka i njihovo potomstvo", saopštio je danas DSS.

Jovanović je za sedmičnik Nedeljnik ocenio da "pravo na abortus kod svakoga mora, u najmanji ruku, da izazove moralnu nelagodu".

On je dodao da "nije siguran da je danas moguće ukinuti to pravo", ali je istakao i da "nije siguran ni da ono mora biti tako liberalno primenjivano".

Jovanović je istakao da se DSS "apsolutno protivi" istopolnim brakovima, "a još odlučnije" je protiv usvajanja dece za istopolne parove.

"Porodicu čine otac, majka i njihovo potomstvo. I ne radi se uopšte o pravima homoseksualaca, već se radi o pokušaju razgradnje poslednjeg uporišta kolektivnih vrednosti", rekao je Jovanović.

Jovanović je upozorio da "ako se dozvoli ova antropološka revolucija - pojam porodice koji počiva na krvnom srodstvu biće definitivno razgrađen" i zaključio da ćemo "postati civilizacija prvog lica jednine gde će istorija počinjati s našim rođenjem i završavati se našom smrću".

05:02

PSIHOLOG DRAGICA DANILOVIĆ O UTICAJU KORONE NA MENTALNO ZDRAVLJE: Psihičke posledice ćemo osećati narednih 20 GODINA!

(Espreso/FoNet)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.