BORE JASNO GOVORE O NAŠEM ZDRAVLJU: Ovo morate da znate!
Foto: Profimedia

ZDRAVLJE

BORE JASNO GOVORE O NAŠEM ZDRAVLJU: Ovo morate da znate!

Bore na čelu, oko očiju ili brade dosta govore o našem zdravlju i mogu biti znak određenih fizičkih tegoba. Obratite pažnju na njih

Objavljeno:

Bilo na čelu, oko očiju ili na bradi - pre ili kasnije na licu svake žene stvaraju se veće i manje bore. Ali, one nisu samo vidljivi znakovi da starimo, nego nam puno govore i o našem zdravstvenom stanju. Otkrivamo koje bore na licu mogu biti znak određenih fizičkih tegoba…

Bore na čelu

Naravno, ako se stalno mrštiš, tamo ćeš relativno brzo dobiti jasno vidljive bore. Međutim, prema Emmi Hobson iz International Dermal Institute, trebala bi obratiti pažnju na fine bore u području gornjeg dela čela. Budući da je to povezano s mokraćnim mehurom i želucem, bore na čelu mogu ukazivati na probleme na tim područjima. Bore u donjem delu čela takođe mogu biti znak alergije na hranu - često su popraćene prištićima i osipom.

Bore oko očiju

Male crte od smeha oko očiju su prekrasne. I lako ih je prepoznati: ako postanu dublje kad se oči smeju, sve je u redu. Međutim, oči su takođe usko povezane s jetrom. Naime, bore koje ne proizlaze od smeha i trajni podočnjaci ispod očiju ukazuju na to da je jetra preopterećena. Na primer, nezdrava ishrana ili previše alkohola mogu biti odgovorni za to stanje. Podbuhle oči takođe su mogući signal nedostatka omega 3 masnih kiselina, problema s bubrezima ili visokog krvnog pritiska. Savet: ako je to samo znak starosti, možeš ga po potrebi lečiti ili sprečiti, na primer prikladnim serumima ili anti aging kremom za lice.

Bore oko usta ili brade

Područje oko usta takođe je povezano s našim probavnim traktom. Duboke bore između nosa i brade mogu predstavljati probavne smetnje. Male bore koje okružuju usne često su znak početka menopauze. Području usta potrebna je posebno pažljiva nega lica. Još jedan činilac: pušenje može produbiti bore - ako želiš glatku kožu lica (uz razne druge zdravstvene dobrobiti), trebala bi prestati pušiti! Crno vino može ti pomoći sprečiti mrlje i bore na licu, ali samo ako paziš na ovu jednu stvar. Naravno, ne mora svaka bora na licu značiti nešto loše - one su deo prirodnog starenja. Međutim, trebali bismo obratiti pažnju ako se u mladosti pojave mnoge duboke bore i/ili pojave druge tegobe. Tada bi svakako dobro došao poseta porodičnom lekaru.

(Espreso, Miss7)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.