ZDRAVIJA ISHRANA BEZ GOTOVO IKAKVOG TRUDA: Ovi koraci dovešće vas do CILJA
Foto: Profimedia

VAžNO

ZDRAVIJA ISHRANA BEZ GOTOVO IKAKVOG TRUDA: Ovi koraci dovešće vas do CILJA

Postoji nauka o zdravoj ishrani. Trendi dijeta često dovodi do prekomerne gladi i dužeg wellness putovanja. Čišćenje navika u ishrani počeće vam u prihvatanju zdravog načina života.

Objavljeno:

Bez obzira jeste li na putovanju prema jačem sebi ili pokušavate li otkloniti tu noćnu naviku šećera, imamo nekoliko saveta koji će vam malo olakšati postizanje vaših ciljeva.

1. Preskakanje sokova čisti, detoksikacija i hir dijeta

Ove dijete s "brzim popravkom" ne daju dugoročne rezultate i u konačnici vas ostavljaju u borbi protiv osećaja gladi. Zdrava ishrana održaće vas zadovoljnim i dovesti vas na pravi put do zdravog načina života.

2. Doslovno očistite frižider i ostavu

Onu kutiju kolačića koju ste spremili na zadnjoj strani police? Uhvatićete se da posežete za njima pre nego što to shvatite. Ispraznite ormariće da biste uklonili napast.

3. Razmislite o tome što jedete pre nego što ga pojedete

Zdrava ishrana
foto: Profimedia

Jedna od najtežih stvari u započinjanju zdravog načina života je čitanje znakova vašeg tela. Obratite pažnju kada osećate glad, a kada se osećate zadovoljno. To će vam pomoći u merenju kada ste pojeli premalo ili previše.

4. Smanjite alkohol

Alkohol je prazna kalorija i nema nikakvu hranjivu vrednost. Držite se jednog pića dnevno ako ste usredsređeni na zdravu prehranu.

5. Pripremite se za kuhanje i prestanite s naručivanjem

Zdrava ishrana
foto: Profimedia

Restorani često koriste više soli, masti i aditiva u svojim jelima nego što biste to mogli učiniti kod kuće. Kuhanje za sebe znači da imate kontrolu nad onim što ulazi u vašu hranu.

6. Napravite jedan dnevni obrok na bazi vegete

Žene trebaju oko 2,5 šolje povrća dnevno. Velika činija za salatu ili žito može u jednom potezu postići tu kvotu i zadržati vas sitima do sledećeg obroka.

(Espreso, Yahoo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.