MALA LANA JE INTUBIRANA, PLAČ JOJ SE NE ČUJE OD CREVA KOJE JE U PLUĆIMA: Njena majka ima SAMO JEDNU MOLBU
Lana Jovanović, Foto: Facebook/Za Laninu životnu bitku

OPET JE U BOLNICI

MALA LANA JE INTUBIRANA, PLAČ JOJ SE NE ČUJE OD CREVA KOJE JE U PLUĆIMA: Njena majka ima SAMO JEDNU MOLBU

Lana je pre 6 meseci primila najskuplji lek na svetu i počela da sedi, ali je sada opet u bolnici

Objavljeno:

Malena preslatka devojčica Lana Jovanović, koja boluje od spinalne mišićne atrofije tip 1, prošle godine 28. decembra primila je terapiju, odnosno Zolgnesmu, najskuplji lek na svetu u Sjedinjenim Američkim Državama, a njeni roditelji sada imaju jednu bolnu molbu za sve nas - da se molimo za nju.

Lana je, kako se navodi na Fejsbuk grupi Za Laninu životnu bitku, od ponedeljka u bolnici jer ima rinovirus.

Lana Jovanović
foto: Facebook/Za Laninu životnu bitku

- Odmah smo je isti dan kad je pokazala simptome prehlade odveli u bolnicu, ali imala je previše sekreta u plućima i nije mogla da se izbori sa tim. Danas su je intubirali. Moja prelepa devojčica, sada samo spava... Daju joj lekove za smirenje da bi lakše podnela tubus - napisala je njena majka Aleksandra Jovanović.

Kako je dalje navela, Lanica se probudi povremeno i počne da plače.

- Ali ništa se ne čuje od creva koje joj je u plućima. Pa me gleda tim očima njenim kao da kaže: "Mama, pomozi mi, a ja ne mogu ništa"... Bože, kako je došlo do ovoga? Do pre nedelju dana je sedela sama, počela po malo da umače prstiće svoje u kašicu i da stavlja u usta i svidelo joj se. Počela da se okreće, da visoko hvata igračke... - stoji u bolnoj objavi Lanine majke.

- Taman sam se ponadala, taman sam pomislila to je to, na dobrom smo putu. Tako mi fale njene rukice na mom licu, da me mazi, da me ljubi...Kako sad da nađem snage, odakle sada da je crpim kad moja devojčica leži tako nepomično i ne može ni da me pogleda... Molite se ljudi za moju Lanu, molite se da se spase... - napisala je očajna majka.

(Espreso / Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.