SREĆNE SMO ŠTO ĆE NAŠA KOSA POMOĆI BOLESNOJ DECI: Ena i Lana su ponos cele Srbije! KAPA DOLE ZA HUMANE DEVOJČICE
Ena i Lana, Foto: Privatna arhiva

gest vredan divljenja

SREĆNE SMO ŠTO ĆE NAŠA KOSA POMOĆI BOLESNOJ DECI: Ena i Lana su ponos cele Srbije! KAPA DOLE ZA HUMANE DEVOJČICE

- Kada nam opet izaste kosa, ošišaćemo se ponovo, poručuju ove male heroine

Objavljeno: 21:12h

Milica Žuržulović je majka dve prelepe humane devojčice Ene (11) i Lane (7) koje iako su mlade, itekako imaju svest da postoje deca kojima je potrebna pomoć kako bi živela.

Humana porodica Žuržulović iz Temerina je na ideju o donaciji kose došla prošle godine u februaru kada su hteli da je doniraju deci oboleloj od raka kako bi se za njih pravile perike.

- Na ideju smo došli prošle godine u februaru, ali kosu nismo uspeli da sačuvamo. Tada smo hteli da je poklonimo za dečicu obolelu od raka, da mogu da im prave perike, rekla je Milica za Espreso.

Devojčice
foto: Privatna arhiva

Sada, njene ćerke su opet želele da se ošišaju pa ih je Milica pitala da li bi želele da prodaju kosu u Fejsbuk grupi, "Budi human-Humanitarne licitacije".

Njen predlog su odmah prihvatile.

- Same su odlučile za koga žele da postavim licitaciju. Za malog Nikolu smo čuli preko Fejsbuka da se prikuplja novac, starija ćerkica Ena je želela njemu da pomogne, a mlađa ćerkica Lana je želela da pomogne maloj Katarini. Za Katarinu zna od ranije dok sam postavljala licitacije za nju, a posle smo saznali da devojčica živi u našoj ulici. Enina kosica se nije prodala, istekla je licitacija bez ponuda i Ena sad želi da je poklonimo deci sa onkologije. Stavili smo simboličnu početnu cenu kao što je i Nikolin broj za SMS poruke 1017 dinara. Laninu kosu smo počeli da licitiramo sa 1596 dinara jer je Katarinin broj za SMS poruke 596. Izlicitirao je naš drugar Siniša Pačavra za 1800 dinara, novac će da uplati za Katarinu, a kosicu ostavlja nama tako da ćemo i nju da poklonimo deci sa onkologije, objašnjava Milica.

Devojčice
foto: Privatna arhiva

Ena i Lana su nam otkrile kako su jako srećne što će njihova kosa pomoći deci.

- Nije nam žao, srećne smo, a kada nam opet izraste kosa, ošišaćemo se ponovo kako bismo još nekom detetu pomogle, rekle su nam ove devojčice.

Devojčice
foto: Privatna arhiva

Kosa nije jedina stvar koje su ove humane devojčice poklanjale. Pored nje, delile su svoje igračke, knjige, torbice, rajfove i razne sitnice kako bi njihova majka Milica to postavljala na licitaciji.

- Ena i Lana su išle sa mnom na Bazar kada se organizovao za malu Lanu i Katarinu. One su tamo i prodavale i baš su bile srećne. Od malena ih učim da treba da čuvaju stvari i sve što im nije potrebno više, da može da se pokloni nekom, da je lepše nekog da usreće, nego da bacaju u kantu za smeće to što im više nije potrebno, a očuvano je. Ponosna sam na njih jer već sa tako malo godina znaju da pomažu, da dele, naučile su da recikliraju i čuvaju svoju okolinu, rekla nam je Milica na kraju.

Bonus video:

00:04

JOVAN MEMEDOVIĆ PORODICU KRIJE KO ZMIJA NOGE: Upoznajte ćerku Mašu koja je sva NEOBIČNA, a evo u čemu uživa! SVA NA OCA

(J.J.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.