NAJSTRAŠNIJA PRIČA U SRBIJI: Milica ima UŽASNU BOLEST i samo 1 NADU ZA SPAS, oca je izgubila, živi s bolesnom mamom
Milica Adamović, Foto: Printscreen/Twitter

STRAŠNA PRIČA

NAJSTRAŠNIJA PRIČA U SRBIJI: Milica ima UŽASNU BOLEST i samo 1 NADU ZA SPAS, oca je izgubila, živi s bolesnom mamom

Milica, nažalost, zbog ove bolesti nije mogla da uživa u normalnom i bezbrižnom detinjstvu

Objavljeno:

Milici Adamović iz Bora neophodna je pomoć. I to hitno.

Ova mlada devojka suočava se sa velikim zdravstvenim problemom. Jedan bubreg joj je odstranjen 2009. godine sa pričom da je izgubio funkciju i da mora hitno na operaciju zbog mogućnosti dobijanja sepse. Kako doktori kažu, time su joj spasili život.

Milica Adamović
foto: Privatna arhiva

Milica, nažalost, zbog ove bolesti nije mogla da uživa u normalnom i bezbrižnom detinjstvu. Kako je rekla za portal Espreso, od 18. dana po rođenju, počinje pakao!

Sve je krenulo u Boru, odakle je inače rodom. Lekari su je pogrešno lečili od sepse, nakon čega odlazi u Beograd na Institut za majku i dete, gde i dalje nije bilo pomaka u izlečenju.

- Posle toga nastavljam lečenje u Dečjoj klinici Tiršova gde mi je dijagnostikovan obostrani refluks bubrega, ispričala nam je Milica.

Milici je u ovom trenutku potreban bubreg, ali za dobijanje istog neophodan joj je nefrolog koji bi joj pomogao da zaobiđe dijalizu, koja kako nam je rekla, nije jedino rešenje.

- Najviše me koči što nemam izveštaj koji mi daje "zeleno svetlo" kako bih pokušala legalno kroz razne organizacije da nađem donora! I zato imam osećaj da su mi ruke vezane, priča Milica.

Milica Adamović
foto: Privatna arhiva

Ono što ne smemo da zanemarimo u ovom trenutku i što je zabrinjavajuće, jeste da prema proceni lekara nefrologa, ovoj divnoj mladoj devojci nije ostalo više od šest meseci do godine života.

Prema rečima doktora, dijaliza je jedino rešenje putem kog bi Milica dospela na listu pacijenata koji čekaju transplantaciju bubrega, a lista je prilično dugačka. Dakle, Milica nije dobila svoj izveštaj koji bi joj pomogao da dođe do donora iz jednog razloga - jer doktori smatraju da je dijaliza jedino rešenje za njen problem.

- Smatram da mogu sama da pokušam da se izborim za svoj život kroz razne organizacije kako bih našla donora i bila transplantirana, istakla je.

Milica Adamović
foto: Privatna arhiva

Kako nam je rekla, ne postoje vrata na koja nije pokucala. S druge strane, javili su joj se ljudi sa sličnim problemim i koji su na dijalizi dvadesetak godina.

- Neki su uspeli tako što su skupljali fondaciju i otišli u Istanbul na kliniku Acibadem, i transplatirali se uspešno. Takođe, i oni koji su prodali sve što imaju. Meni je žao što ja nemam sredstava i imovine koju bih prodala, zato što sam podstanar i nisam u radnom odnosu, završava Milica svoju priču.

Ovu divnu devojku život nije štedeo. Pre četiri godine ostala je bez oca, a trenutno živi sa bolesnom majkom koja je operisala aneurizmu glave, kao i sa bratom koji je sa posebnim potrebama.

Milica nije zaposlena s obzirom na to da je dobila otkaz nakon što su poslodavci saznali za njeno zdravstveno stanje.

Ukoliko ste voljni da pomognete ovoj predivnoj devojci da konačno počne da živi normalnim životom, možete uplatiti novac na njen žiro račun: 340- 32189454-15.

Svaki vid pomoći u ovom trenutku neizmerno joj znači.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.