ANĐELA I FILIP SU SMISLILI KAKO DA POMOGNU VRŠNJACIMA TOKOM ONLAJN NASTAVE: Sva pitanja i gradivo na JEDNOM MESTU!
Tim F&A, Filip Oketić i Anđela Kanjo, Foto: Privatna arhiva

LAKŠE UČENJE UZ MOBILNU APLIKACIJU

ANĐELA I FILIP SU SMISLILI KAKO DA POMOGNU VRŠNJACIMA TOKOM ONLAJN NASTAVE: Sva pitanja i gradivo na JEDNOM MESTU!

- Razmišljajući čime bismo to mogli doprineti tokom ove situacije sa COVID-19, došli smo na ideju stvaranja E-help aplikacije - rekli su

Objavljeno:

Kompanija Telekom Srbija je kao i do sada, i ove godine uspešno organizovala jubilarni 10. Mts app konkurs za izradu aplikacija za mobilne uređaje. Zbog epidemiološke situacije, ovoga puta bio je u drugačijem, on-line formatu, a svoje aplikacije učenici su predstavili putem video konferencije.

10. mts app konkurs
foto: Printscreen/youtube/Mts

Za pet najboljih aplikacija proglašene su: Dreamscape, tima Augmentum iz Gimnazije „Svetozar Marković“ iz Niša, E-help, tima F&A iz Gimnazije Mladenovac, Livecart, tima MemoEasy iz niške gimnazije „Bora Stanković“ i NDP i GrickApp, timova FikiCar i Narandže iz Računarske gimnazije u Beogradu.

Ostvarivanjem ovih rezultata, dobili su mogućnost takmičenja na Regionalnom app izazovu.

Članovi pobedničkih timova imalili su pregršt pozivitnih komentara za čitav projekat u kom su učestvovali. Kako kažu, smatraju ga velikim iskustvom, na kom su dobili priliku da usavrše svoja znanja i veštine. Svakako nešto što će doprineti njihovoj daljoj karijeri i što sigurno neće zaboraviti.

Ovoga puta želeli smo nešto bliže predstaviti članove tima F&A, Filipa Oketića i Anđelu Kanjo iz Gimnazije Mladenovac, kao i njihovu aplikaciju E-Help.

Tim F&A
foto: Privatna arhiva

E-help aplikacija pruža pomoć oko školskog gradiva od strane vršnjaka. Korisnik može da postavi školski materijal, da zatraži pomoć ili nekome pomogne u ispunjavanju školskih obaveza. Može da postavi pitanja i bude siguran da će mu neko od vršnjaka iz cele zemlje pomoći. Objave se mogu postaviti u obliku teksta ili slike. Podeljene su po osnovnim predmetima (osnovne i srednje škole). Takođe, postoji i učionica koja je namenjena za stručne predmete. Sav materijal koji je postavljen na aplikaciji biće dostupan svim korisnicima u svakom trenutku. Učenje je mnogo lakše uz pomoć prijatelja i aplikacije e-help.

Kao i za svaki napravljen uspeh u životu, interesovao nas je sam početak stvaranja alikacije, u ovom slučaju ideja...

- Razmišljajući čime bismo to mogli doprineti tokom ove situacije sa COVID-19, došli smo na ideju stvaranja E-help aplikacije. Pošto smo i sami učenici, uvideli smo problem online nastave i došli do zaključka šta bi to koristilo svim učenicima - objasnili su.

Kako će ova aplikacija, za čije je nastajanje bilo potrebno 4 meseca, biti od velike koristi za učenike u toku on-line nastave, upitali smo ih da li je već sada omogućena njena instalacija?

- Aplikaciju još uvek nije moguće instalirati, ali se nadamo da će uskoro biti dostupna za instalaciju, jer će zaista biti od velike koristi - rekli su.

Na pitanje o daljoj budućoj nadogradnji E-Help aplikacije, dobili smo odgovor da postoji plan za dodavanje nevih stavki, kao sto su opcija pretrage, ankete, pa čak i provera znanja.

Takođe, upitali smo ih da nam kažu nešto o svojim planovima za budućnost.

- Kada je u pitanju obrazovanje, najverovatnije ćemo oboje nastaviti školovanje na Fakultetu organizacionih nauka. A što se tiče samih projekata, u planu imamo još nekoliko, od kojih će jedan možda uskoro i zaživeti - okrili su nam.

Za sam kraj, Filip i Anđela su želeli da dodaju:

- Sa pravljenjem aplikacija upoznali smo se tek po prijavi na Mts app konkurs i moramo priznati - dosta smo napredovali. Rad na E-help aplikaciji pomogao nam je značajno u programiranju, kao i u ostavrenju nekih ideja koje sada možemo da realizujemo - bile su njihove iskrene reči.

I ovaj put sa ponosom možemo reći da mladi u Srbiji poseduju veliko znanje i entuzijazam. Filip i Anđela su takođe dokaz, da uz svoj rad i trud mogu doprineti uspehu i rezultatima od kolektivnog značaja.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.