OPET KRKLJANAC NA PUTEVIMA: Nakon praznika svi se vraćaju kućama, ali postoji 1 način izbegnete gužve!
Gužva, Foto: RINA

ima caka

OPET KRKLJANAC NA PUTEVIMA: Nakon praznika svi se vraćaju kućama, ali postoji 1 način izbegnete gužve!

Auto moto savez Srbije se dao savet kako je, bar malo, moguće izbeći gužve koje slede, te savetovao vožnju nekim od alternativnih pravaca

Objavljeno:

Produženi vikend je završen, te se očekuju zastoji na putevima u Srbiji. Zbog radova i pojačanog inteziteta saobraćaja, poslepodne se očekuju veliki zastoji u saobraćaju, posebno na auto-putu Miloš Veliki i Ibarskoj magistrali koje većina vozača koristi za put.

Auto moto savez Srbije se dao savet kako je, bar malo, moguće izbeći gužve koje slede, te savetovao vožnju nekim od alternativnih pravaca.

Auto-put Miloš Veliki

Auto-put Miloš Veliki znatno je skratio putovanje između Beograda i Čačka.

Međutim, kako se na autoputu E-763, petlja Takovo - Preljina, sa desne strane, na oko 1 km pre naplatne stanice Preljina, u smeru ka Čačku, do 15. juna radovi na izgradnji saobraćajnog priključka stanice za snabdevanje gorivom "Sokolići 1" mogu se očekivati veliki zastoji na obilaznici oko Čačka i gužve na samom auto putu.

Kako su rekli u Auto-moto savezu Srbije, vozači imaju dve alternative - da od Požege krenu preko Ovčarske klisure ili da skrenu prema Kosjeriću a onda zatim putem prema Valjevu, do naplatne rampe Lajkovac.

Ako ipak krenu "Milošem Velikim", iz Auto-moto saveza su rekli da će na velikim displejima na auto-putu biti informacije o zastojima i mogućim alternativnim pravcima.

Ibarska magistrala

Mnogi vozači se opredeljuju za povratak kući Ibarskom magistralom. Međutim, kako je Ibarska godinama preoterećena, očekuje se da će i danas biti pritisak na ovom pravcu.

Iz Auto-moto saveza su vozačima preporučili da od Gornjeg Milanovca krenu preko Rudnika krenu prema Topoli a onda do Stepojevca.

Oni zatim savetuju da se Beogradu priđe preko Mladenovca, preko naplatne rampe Mali Požarevac ili pravcem preko Sopota.

Informišite se pre puta, gužve neminovne

Iz Auto-moto saveza poručuju vozačima da se informišu pre polaska na put.

Gužve su poslepodne neminovne tako da se mora računati na to da će se kasnije stići na odredište. Vozači bi trebalo da poštuju signalizaciju zbog mnogobrojnih radova na putu kao i da voze prilagođenom brzinom. U slučaju potrebe, vozači mogu kontaktirati njih ili Puteve Srbije.

(Espreso / Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...

Espreso.co.rs


Adria media