UDAR! Čak 9 utakmica Super i Prve lige Srbije pod PRISMOTROM, imamo SPISAK!
Foto: EPA/Friedmann Vogel

verovali ili ne

UDAR! Čak 9 utakmica Super i Prve lige Srbije pod PRISMOTROM, imamo SPISAK!

Oficir za integritet Fudbalskog saveza Srbije, Svetislav Đurović, u konsultacijama sa rukovodećim ljudima takmičenja i Zajednice klubova, odlučio je da specijalizovane emisare pošalje na četiri superligaška i pet prvoligaških susreta

Objavljeno: 13:13h

Čak devet utakmica Super i Prve lige Srbije biće pod specijalnom prismotrom u utorak i sredu.

Oficir za integritet Fudbalskog saveza Srbije, Svetislav Đurović, u konsultacijama sa rukovodećim ljudima takmičenja i Zajednice klubova, odlučio je da specijalizovane emisare pošalje na četiri superligaška i pet prvoligaških susreta.

Mesta u ložama, u utorak, dobiće posmatrači na tri utakmice. Pod prismotrom su dueli 35. kola elitnog ranga: Napredak-Čukarički, OFK Bačka-Novi Pazar i Mladost Lučani-Voždovac. Sva tri susreta počeće u 18 časova.

Dan kasnije, pod posebnom lupom naći će se još jedan superligaški susret – na novosadskom „Karađorđu“, između Vojvodine i niškog Radničkog.

Znatno bogatiji program očekuje se tokom srede i na prvoligaškim terenima. Od devet utakmica 31. kola Prve lige Srbije, čak pet biće pod lupom oficira za integritet Fudbalskog saveza Srbije. Posmatrači će u Kraljevo, na duel Sloge i Dinama, u Leskovac, gde se sastaju GFK Dubočica i Radnički iz Sremske Mitrovice, u Dobanovce, na susret Budućnosti i pirotskog Radničkog. Potencijalne neregularnosti, kako je ocenjeno, moguće su i u Kruševcu, na utakmici Trajal-Napredak i u Zemunu, gde gostuje čačanski Borac 1926.

Ništa nije neuobičajeno – praksa je Fudbalskog saveza Srbije da na osnovu analiza i mogućih pretnji regularnosti, pogotovo u susretima od posebnog interesa samo za jednog od učesnika, delegira specijalne izvestioce. Na njima je zadatak da analizom ponašanja aktera na terenu i oko njega evidentiraju i prijave potencijalne neregularnosti, ili neuobičajena ponašanja. Kako se sezona bliži kraju, tako je i broj utakmica pod prismotrom srazmerno veći.

Unutar FSS postoje dva organa zadužena za brigu o integritetu. Uz inokosni organ, oficira Svetislava Đurovića, funkcionišu i dva posebno formirana tela u okviru Komisije za etiku – odeljenje za istrage i odeljenje za odlučivanje. Oficir, u neposrednoj komunikaciji sa predstavnicima FSS i Zajednice klubova, ima posebne ingerencije za reakciju u slučaju „dojavljenih“ utakmica.

Na sajtu Fudbalskog saveza Srbije od skoro, kao i na UEFA portalu, postoji poseban odeljak za anonimnu prijavu neregularnosti.

(Espreso/Sportklub)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.