MAJKA DEČAKA (12) KOJEG JE UJEO PAS OČAJNA: Danima nije mogao da POMERA PRSTE
Ujed besnog psa, Foto: Printscreen youtube

PORODIČNA DRAMA

MAJKA DEČAKA (12) KOJEG JE UJEO PAS OČAJNA: Danima nije mogao da POMERA PRSTE

Isti pas povredio je te noći i tri maloletne devojčice, a one su, nakon pregleda lekara u Opštoj bolnici u Užicu, puštene na kućno lečenje

Objavljeno: 23:18h

Zamislite da uzmete oštar skalpel i da njegovim vrhom duboko zaronite u kožu i vučete gore-dole. Takva je ruka mog sina nakon što ga je izujedao pas. Slošilo mi se kada sam je videla rascvetanu, a kada su doktori došli da mu je previju, nisu mi dozvolili da budem prisutna.

Ovako priča Nataša Stjepanović, majka malog Dušana (12), koga je u nedelju uveče oko 22 sata napao i ujeo vlasnički pas rase sibirski haski, nanevši mu srednje teške telesne povrede po telu, piše Objektiv.

Isti pas povredio je te noći i tri maloletne devojčice, a one su, nakon pregleda lekara u Opštoj bolnici u Užicu, puštene na kućno lečenje.

Majka dečaka, koji se trenutno nalazi na Odeljenju hirurgije u Opštoj bolnici u Užicu, kaže da joj je teško da ga gleda dok prima infuziju svaki dan.

- Sve vreme sam sa njim. Bila sam uplašena danima jer nije mogao da pomera prste. Strahovali smo od tog prvog pokreta nakon ujeda. Međutim, hvala Bogu, videli smo reakciju. On je zasad dobro, pratimo dalja uputstva lekara, nije operisan, ali će narednih dana videti hoće li biti potrebe za zahvatom - objašnjava ona.

Deca su zbrinuta na hirurgiji u Opštoj bolnici u Užicu i nisu životno ugroženi. Policija traga za vlasnikom psa, piše RTS.

"Ne želimo da se nekome nešto slično desi"

Požežanin Dušan Stjepanović sinoć je takođe zadobio povrede od psa, koji ga je napao u centru grada prilikom povratka kući.

- Sreo sam jednog psa, rase je haski i nisam uopšte imao osećaj da će me taj pas ujesti -kaže Dušan Stjepanović.

Nataša Stjepanović veruje da postoji rešenje i za odgovornost vlasnika i psa i u svim situacijama u kojima, kao i što ljudi reaguju prema svojim propisima i pravilima, takva pravila i propisi postoje za pse.

- Samo ne želimo da se nekome ovako slično nešto desi - poručuje ona.

Od vlasnice ni traga

Direktorka Doma zdravlja Požega, dr Vera Matović, rekla je da je četvoro dece pretrpelo ujed psa nepoznatog vlasnika.

- Što se povreda tiče, one su uobičajene za takvu vrstu napada, to su ujedne rane od strane psa, neko od dece ima neke malo dublje povrede, drugi su povrede klasične, koje se opisuju u ovakvim slučajevima - objasnila je doktorka.

Policija je sinoć pozvala tehničare zoo-higijene komunalnog preduzeća, a prilikom pokušaja intervencije kažu da im je prišla i najverovatnije vlasnica psa.

- I zadihana pitala je da li smo uhvatili tog psa. Ja sam rekao da nismo, zašto pitate, pa kao to je moj pas, ne znam šta se dešava, jure ga svi tu. Ja rekoh – gospođo, čuo sam da je pas napravio ovde ogromnu štetu, čak je i policija tu, znači uključena je u tu akciju. Pa kao "on je meni iz dvorišta izašao i dok sam ja okretao auto žena se izgubila" - ispričao je Bojan Brković iz zoo-higijene JKP "Naš dom", Požega.

Pas i dalje na slobodi

U akciji hvatanja kažu da ih je ometala i grupa mladića nesvesnih situacije kakvoj su bili izloženi njihovi sugrađani. Zbog toga je opasan pas i dalje na slobodi.

Policija intenzivno traga za vlasnikom psa, koji bi zbog izazivanja opšte opasnosti mogao da se suoči i sa zatvorskom kaznom u trajanju od tri meseca do tri godine.

Bonus video:

(Espreso/Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.