Šetali smo kao 2 geja po centru BG 3 dana pre Prajda! Nismo se dobro proveli! (VIDEO)
Foto: Đorđe Popović

gej je ok!

Šetali smo kao 2 geja po centru BG 3 dana pre Prajda! Nismo se dobro proveli! (VIDEO)

Gospodine homofobu, osvesti se. Nisu ti pederi krivi što si glup, što ti tata nema posao, a mama je na lekovima

Objavljeno: 16:11h
Saša M. Stajić

Par meseci kasnije, zatekao sam se na ulici neplanirano, baš tog 10. oktobra, ispraćajući prijateljicu na bus. Razlog debilan (bar u Srbiji) koliko i prozaičan: spavala je kod mene posle žurke u mom tek useljenom stanu, a gej je. Pa je, je li, opasno kretati se ulicama Beograda. Tek što sam je ispratio na Zelenjaku, masa me usisala, a onda je proradio novinarski instinkt.

Šta se promenilo u ovih 6 godina? Iako svi hoćemo da verujemo da nekih pozitivnih pomaka ima, ne pušim tu priču. Da nisu ozbiljno ucenjeni ko zna čime, desni bi danas još krvoločnije kidisali na gejeve nego te besne i krvave 2010. Srbija se kao društvo nije promenila, rekao bih da je još retrogradnija nego pre 6 godina.

foto: Zorana Jevtić

Čija je to krivica, nećemo ovom prilikom. Šta se, dakle, htelo ovom reportažom? Isto što i svim ostalim tog tipa, na bilo kojoj tački na planeti na kojoj je potrebno pisati ove reportaže: ući na koji minut u kožu tih ljudi i probati da se ukaže na nepodnošljivo netolerantan odnos prema našim sugrađankama i sugrađanima drugačije seksualne orijentacije, koji to ničim nisu zaslužili.

Na žalost, mi i danas kao društvo bijemo bitke koje bi odavno trebalo da su iza nas. Ostavimo ljude na miru, neka žive svoje živote kako hoće. Ni oni nas ne maltretiraju, niti ugrožavaju na bilo koji način. Čak i da to rade (a ponavljam: ne rade), hrišćanski je okrenuti drugi obraz.

foto: Zorana Jevtić

A među ovima koji se toliko bune protiv gej parade sve sam hrišćanin... Hrišćanin my ass, pardon my french.

To nekako ide jedno uz drugo: Srbenda, patriota, 3 prsta skupljena u jednu tačku, Zvezda, Srbija, nikad Jugoslavija i slične besmislene mantre.

Ja navijam za Partizan i do srBstva držim kao do lanjskog snega. Bar do onog srBstva koje za sobom ostavlja pustoš, garež i polomljene glave.

(S. M. S.)

Kako su se, konačno, proveli naši drugari?

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.