IPAK NIŠTA OD ODLAGANJA ZIMSKIH STVARI: Noć nam donosi LEDENI PREOKRET i 15 stepeni ISPOD NULE!
Ponovo sneg u našim krajevima, Foto: Beta/ Dragan Gojić

vremenska prognoza

IPAK NIŠTA OD ODLAGANJA ZIMSKIH STVARI: Noć nam donosi LEDENI PREOKRET i 15 stepeni ISPOD NULE!

Danas će biti relativno toplo, bez padavina, umereno do potpuno oblačno sa temperaturom od 13 do 17 stepeni u većem delu Srbije

Objavljeno:

Taman kad smo pomislili da je proleće pred nama i da zimske kapute, kape i rukavice slobodno možemo odložiti, iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda (RHZS) najavljuju povratak ledenih dana, a od četvrtka i pravu zimsku idilu sa snegom.

Ogroman prelaz godišnjih doba preko noći osetili smo prekjuče, kada nas je dočekalo hladno i tmurno jutro, gde su se uz iznenadno zahlađenje javile i prepodnevne padavine u Vojvodini, Beogradu, na zapadu i jugozapadu Srbije, kao i u Timočkoj Krajini.

Da ćemo na početak proleća ipak morati još da sačekamo jer mu vreme nije, pokazuju podaci Republičkog hidrometeorološkog zavoda (RHZS) koji govore da se pravi zimski dani vraćaju najpre na visokim planinama, gde će pored jakog jugozapadnog vetra padati sneg, a zatim na jugu Banata, gde se očekuje oluja.

U sredu će biti relativno toplo, bez padavina. Umereno do potpuno oblačno sa temperaturom od 13 do 17 stepeni u većem delu Srbije. Međutim, tokom noći dolazi do potpunog preokreta tako da nas u četvrtak očekuje jače naoblačenje sa kišom i jakim olujnim severozapadnim vetrom.

Tokom dana kiša će preći u susnežicu, a potom u sneg uz dalji pad temperature, najpre na severu i zapadu, a u toku noći i u ostatku Srbije. Maksimalna temperatura tokom jutra kretaće se od 4 stepena dok će do sredine dana dostići čak 14, a zatim sledi postepeni pad do kraja dana. Što se tiče padavina, one se očekuju u veoma malim količinama i prestaće u četvrtak u toku noći.

Od petka nema više padavina, ali dolazi ledeno vreme i nastavlja se pad temperature, koja će u nižim predelima biti ispod nule, a na planinama će dostići čak -15 stepeni.

- Od petka možemo slobodno da zaboravimo one prolećne dana u kojima smo uživali prošle nedelje i da se dobro utoplimo u skladu sa godišnjim dobom jer nas očekuje temperatura u minusu i ledeni dani tokom celog vikenda rekao je za "Blic" meteorolog Đorđe Đurić.

(Espreso/Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.