SUTRA VELIKI PAD TEMPERATURE: Upaljen žuti meteoalarm, ništa od prolećnog vremena za vikend
Vremenska prognoza / Ilustarcija, Foto: Luka Stojanović

VREMENSKA PROGNOZA

SUTRA VELIKI PAD TEMPERATURE: Upaljen žuti meteoalarm, ništa od prolećnog vremena za vikend

Vetar slab i umeren, u košavskom području i na planinama povremeno i jak južnih smerova, na severu Srbije umeren povremeno i jak severni i severoistočni

Objavljeno:

U Srbiji se sutra očekuje oblačno i hladnije vreme sa kišom, na planinama sa snegom, a u nižim predelima severne i zapadne Srbije, s padom temperature, kiša će prelaziti u susnežicu i sneg, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod Srbije (RHZS).

Vetar slab i umeren, u košavskom području i na planinama povremeno i jak južnih smerova, na severu Srbije umeren povremeno i jak severni i severoistočni.

Najniža temperatura od -1 do sedam stepeni, a najviša od dva na severu Vojvodine do 12 u centralnoj i južnoj Srbiji.

U Beogradu oblačno i hladnije, povremeno s kišom. Vetar umeren, južni i jugoistočni.

vreme
foto: Printscreen

Tokom noći, kiša će u vićim delovima grada kratkotrajno preći u susnežicu i sneg.

U ponedeljak pretežno oblačno i još malo hladnije, mestimično s kišom, na planinama sa snegom, u nižim predelima severne i zapadne Srbije ponegde sa susnežicom i snegom, a lokalno je moguća i kiša koja će se lediti pri tlu.

U utorak u većem delu umereno oblačno i suvo, na jugu i istoku pretežno oblačno ponegde sa kišom, na planinama sa snegom. Od srede ponovo toplije, umereno oblačno sa sunčanim periodima i uglavnom suvo.

U većem delu Srbije, sem na području Beograda, Šumadije, Pomoravlja i na istoku, sutra će na snazi biti žuti meteo alarm.

vreme
foto: Printscreen

Kako se navodi u objašnjenju RHZS to znači da vreme može biti opasno (potencijalno).

Vremenske pojave koje su prognozirane nisu neuobičajene, ali je potreban oprez ako planirate aktivnosti koje su izložene meteorološkom riziku. Treba nastaviti sa informisanjem o očekivanim meteorološkim uslovima. Ne preduzimajte nepotrebne rizike.

Bonus video:

(Espreso/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.