NOVA MERA JE ZABRANA POSETA: Doktorka Kisić je bila jasna i glasna
Darija Kisić Tepavčević, Foto: Aleksandra Čolić

SAOPŠTILA

NOVA MERA JE ZABRANA POSETA: Doktorka Kisić je bila jasna i glasna

Krizni štab je doneo odluku da se vakcinisanim korisnicima Gerontoloških centara dozvole posete – u kontrolisanim uslovima, uz sve zaštitne mere

Objavljeno:

Ministarka za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Darija Kisić Tepavčević rekla je da su korisnici gerontoloških centara zbog godina starosti i različitih pridruženih oboljenja u najvećem riziku za nastanak različitih komplikacija, pa je osnovna preventivna mera bila zabrana poseta.

Prema njenim rečima, u našoj zemlji više od 10 meseci oni nisu videli svoje najmilije i i sada su se stekli uslovi da je to moguće pod određenim okolnostima.

Kisić Tepavčević kaže da je svaki gerontološki centar jedinstven sam po sebi, po organizacionoj i prostornoj organizaciji, ali postoje određena pravila i zahtevi koji su potrebni da bi se dozvolila poseta korisnicima – a jedan od njih je da nije bilo slučajeva kovida u prethodnih 14 dana.

Kaže da ako je bila prijavljena epidemija, mora da se sačeka da se odjavi, a preduslov je dvostruki maksimalni inkubacioni period nakon poslednjeg prijavljenog slučaja bolesti.

Takođe, potrebno je da je korisnik kompletno vakcinisan i da je od poslednje doze prošlo namanje nedelju dana.

Bonus video:

(Espreso/RTS)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.