MITROVČANI PIJU NAJKVALITETNIJU VODU U SRBIJI: Ovo je njima baš, baš bitno
Foto: Printscreen/Youtube

SREMSKA MITROVICA - AKTUELNOSTI

MITROVČANI PIJU NAJKVALITETNIJU VODU U SRBIJI: Ovo je njima baš, baš bitno

Eksterna kontrola kvaliteta vode za piće koju vrši Zavod za javno zdravlje u Sremskoj Mitrovici, prema utvrđenoj dinamici, pokazuju da voda odgovara propisima u ovoj oblasti

Objavljeno:

Kako pokazuju podaci Instituta za javno zdravlje Srbije “Dr Milan Jovanovic Batut” u Beogradu, Sremska Mitrovica je među 10 gradova i opština u Vojvodini sa potpuno ispravnom vodom za piće iz Gradskog vodovoda.

Sremska Mitrovica već godinama zadržava visok nivo zdravstvene ispravnosti po svim parametrima određenim Pravilnikom o higijenskoj ispravnosti vode za piće. To potvrđuju svakodnevne analize uzoraka u internoj laboratoriji „Vodovoda“.

Na godišnjem nivou ovde se analizira oko 4000 uzoraka. Laboratorija je opremljena savremenom aparaturom za određivanje fizičko-hemijskih i mikrobioloških parametara. Podjednako se prati kvalitet sirove vode, vode u postupku tehnološkog tretmana, kao i prilikom distribucije pijaće vode do krajnjih korisnika.

Kvalitet vode je konstantno podložan i proveri od strane ovlašćenih stručnih službi i institucija u oblasti zdravstva, kao i nadležnih inspekcijskih službi. Eksterna kontrola kvaliteta vode za piće koju vrši Zavod za javno zdravlje u Sremskoj Mitrovici, prema utvrđenoj dinamici, pokazuju da voda odgovara propisima u ovoj oblasti.

Zahvaljujući povoljnim hidrogeološkim karakteristikama voda je dobro zaštićena od negativnih spoljnih uticaja. Nakon tehnološkog tretmana prerade vode, ona je zdravstveno ispravna i potpuno bezbedna za upotrebu.

Pored prirode koja je u pogledu kvaliteta sirove vode ovom području naklonjena, mnogo je važnija sama briga odgovornih za nju. U Postrojenju za preradu vode u Sremskoj Mitrovici obezbeđene su sve faze tehnološkog procesa prerade vode, na čijem unapređenju se konstantno radi. Pored toga, na kvalitet vode utiče i stanje distributivne mreže. Vodovodna mreža je u pojedinim delovima grada veoma stara i podložna oštećenjima cevovoda. U cilju zaštite vode redovno se organizuje plansko ispiranje mreže kako bi voda koja stiže do korisnika bila najboljeg mogućeg kvaliteta. Poslednjih godina i ta situacija se popravlja zamenom dotrajalih cevovoda, prilikom svake revitalizacije putne infrastrukture.

Ovo je jedno od pitanja koje je posebno važno za samu opštinu, a o tome je za naš portal svedočila i gradonačelnica Sremske Mitrovice, Svetlana Milovanović.

Grad Sremska Mitrovica trudi se da svojim građanima da što bolje uslove života, i na njihovom interesu se stalno radi.

„Tekst je objavljen u sklopu projekta koji je sufinansiran iz budžeta Grada Sremska Mitrovica - Gradska uprava za obrazovanje,kulturu i sport. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne odražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva."

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.