OVA ŠKOLA OTVORENA JE U JEKU KORONE, I NAJVEĆI JE PONOS SREMSKE MITROVICE: Dugo se na to čekalo
Foto: Pokrajinska vlada

SREMSKA MITROVICA - AKTUELNOSTI

OVA ŠKOLA OTVORENA JE U JEKU KORONE, I NAJVEĆI JE PONOS SREMSKE MITROVICE: Dugo se na to čekalo

Izgleda stvarno svetski

Objavljeno: 12:14h

S početkom ove školske godine, i uprkos pandemiji korona virusa, sugrađanima Sremske Mitrovice ostvaren je jedan veliki san.

Prvog septembra otvoren je novi objekat Osnovne škole Jovan Popović u Sremskoj Mitrovici, za čiju izgradnju i opremanje je Pokrajinska vlada, uz podršku lokalne samouprave, izdvojila 382 miliona dinara

Svetlana Milovanović, gradonačelnica Sremske Mitrovice na ovaj projekat posebno je ponosna, jer je upravo jedan od fokusa u njenom mandatu infrastruktura.

Tako je stara zgrada škole, koja je bila ruina, srušena, a na tom mestu je sazidana nova škola, koja će mnogo značiti i građanima i našim malim školarcima.

Novi objekat površine je oko 4.100 m2, sa kapacitetom za 1.200 učenika.

- Školsku godinu đaci Osnovne škole Jovan Popović počinju u novim klupama u novoj školi. Za manje od dve godine izgradili smo novi objekat i potpuno ga opremili čime su od danas stvoreni uslovi za savremeniji sistem školovanja -rekao je ranije predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović nakon otvaranja škole, navedeno je na sajtu Vlade Vojvodine.

Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević istakao je tom prilikom da je škola veoma dobro opremljena i da su nabavkom moderne opreme stvoreni uslovi za izvođenje savremene nastave.

- Tokom leta su izvođeni radovi na čak 192 škole u Srbiji, a ova škola je jedna od njih. Stvaramo najbolje uslove za učenje i odrastanje dece, unosimo novine u nastavni program, osavremenjujemo nastavu i taj trend moramo nastaviti - izjavio je ministar Šarčević.

Mladen Šarčević
foto: Printscreen

Ova škola jedan od najsavremenijih objekata tog tipa u Srbiji, direktor OŠ Jovan Popović Slobodan Stojilković rekao je da nova zgrada donosi bolje sutra za sve đake, nastavno i drugo osoblje, jer će im, kako je naveo, omogućiti lakši rad, kvalitetnije uslove za školovanje i savladavanje gradiva.

„Tekst je objavljen u sklopu projekta koji je sufinansiran iz budžeta Grada Sremska Mitrovica - Gradska uprava za obrazovanje,kulturu i sport. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne odražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva."

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.