ZA SREMSKU MITROVICU IZGRADNJA OVE DEONICE MNOGO ZNAČI: Biće omeđeni sa 3 auto-puta
Foto: Google Earth

SREMSKA MITROVICA - AKTUELNOSTI

ZA SREMSKU MITROVICU IZGRADNJA OVE DEONICE MNOGO ZNAČI: Biće omeđeni sa 3 auto-puta

Ovo je njima baš važno

Objavljeno:

I uprkos korona virusu, u opštini Sremska Mitrovica vredno se radi i gradi.

Jedan od najznačajnih infrastrukturnih projekata tamo svakako je deonica u delu autoputa Beograd-Sarajevo, i to od od Sremske Rače do Kuzmina, u dužini od 18 kilometara, a vrednost investicije je 220 mil evra.

Turska firma Tašjapi obećala je da će radovi na autoputu Kuzmin – Sremska Rača, u okviru izgradnje autoputa Beograd – Sarajevo, biti završeni do kraja 2022. godine, rekla je ranije premijerka Srbije Ana Brnabić.

Ovim povodom i za naš portal o važnosti projekta za samu opštinu Sremska Mitrovica govorila je Svetlana Milovanović, gradonačelnica Sremske Mitrovice.

- Za nas u Sremskoj Mitrovici je od izuzetne važnosti i autoput Kuzmin – Sremska Rača, čime će se poboljšati protok ljudi i roba između Srema i Semberije. Ujedinjene nacije su rekle da su gradovi budućnosti oni koji imaju do sto hiljada stanovnika, na velikoj plovnoj reci, sa bogatom kulturnom i istorijskom baštinom, u blizini velikog grada i na velikoj saobraćajnici, a mi ćemo uskoro biti omeđeni sa tri autoputa (Beograd – Zagreb, Beograd – Sarajevo i Fruškogorski koridor). Gradi se, ni jednog momenta se nismo zaustavili - rekla je ona.

„Tekst je objavljen u sklopu projekta koji je sufinansiran iz budžeta Grada Sremska Mitrovica - Gradska uprava za obrazovanje,kulturu i sport. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne odražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva."

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.