KONTROLISAĆE SE PRIVATNE PROSLAVE ZA NOVU GODINU, IDE ZABRANA KRETANJA? Doktor Kon je Srbiji upravo saopštio ovo
Predrag Kon, Foto: Printscreen/kUrir TV

RIGOROZNO

KONTROLISAĆE SE PRIVATNE PROSLAVE ZA NOVU GODINU, IDE ZABRANA KRETANJA? Doktor Kon je Srbiji upravo saopštio ovo

Kon je rekao da odgovorni za mere traže balans, ali da očigledno nisu našli dovoljno načina da ubede ljude da razmišljaju drugačije

Objavljeno:

Epidemiolog Predrag Kon kazao je da će od sutra na sednici Kriznog štaba svakako biti produženja ovih mera koje već postoje i eventualno dodavanje novih.

"S tim što je razrešeno da li će biti novih mera na granicama - hoće, sad je samo tehničko pitanje kako će se to sprovesti. Tako da je to odlučeno", rekao je on.

Kako je naveo, veliko je pitanje da li je moguće kontrolisati privatne proslave Nove godine.

"Zato čovek mora da razmišlja o ograničenju kretanja", kazao je on za Televiziju Prva.

Kon je rekao da odgovorni za mere traže balans, ali da očigledno nisu našli dovoljno načina da ubede ljude da razmišljaju drugačije.

"Ovo je vreme herojstva medicinskog sektora. Paralelan se život vodi - u jednom je ratno stnje, a postoje i oni koji beže od toga, koji žele da po svaku cenu žive normalu. I tu balans treba pronaći", kazao je on.

Napomenuo je da je rasprodaja za Crni petak pokazao kolika je potreba ljudi da pobegnu od svega, opuste se i priušte sebi nešto.

Kazao je da je brojevi na dnevnom nivou opadaju prethodnih dana, ali da je još više prijema, nego otpusta iz bolnica.

"Bez obzira što je veliki ventil bolnica u Batajnici, još uvek se pacijenti iz Beograda leče u drugim gradovima Srbije", napomenuo je Kon.

Kazao je i da je Srbija na granici izdržljivosti čitavog zdravstvenog sistema.

"Mora da se razume da kaga zdravstveni sistem kolabira tada raste smrtnost. Mi po pitanju smrtnosti ne bismo smeli da se osećamo toliko loše, a to je najvažnije. To će vrlo temeljno kasnije da se analizira", kazao je on.

On je dodao da ovo što sada funkcioniše sa razmenom kadra u medicinskom sistemu može da se poredi jedino sa ratnim stanjem.

Po aktuelnim podacima, mi stojimo vrlo dobro.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/B92)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.