NIJE SE DESILO, ALI BAŠ NAJVIŠE OD SVEGA ŠTO SE IKADA NIJE DESILO: Evo zašto o Nikolinoj priči bruji cela Srbija
Sneško belić, Foto: Reddit/beauremont

HIT NA DRUŠTVENIM MREŽAMA

NIJE SE DESILO, ALI BAŠ NAJVIŠE OD SVEGA ŠTO SE IKADA NIJE DESILO: Evo zašto o Nikolinoj priči bruji cela Srbija

Izvesni Nikola je sa svojim pratiocima podelio priču koja počinje sa tim da je izašao da napravi sneška kako bi obradovao decu, a u nastavku pročitajte kakav je haos nastao zbog toga

Objavljeno:

Korisnik društvene mreže Tviter na šaljiv način je ilustrovao kako nekada borba za ljudska prava ode u drugu krajnost, pa se koncentriše na formu umesto na suštinu.

Izvesni Nikola je sa svojim pratiocima podelio priču koja počinje sa tim da je izašao da napravi sneška kako bi obradovao decu, a u nastavku pročitajte kakav je haos nastao zbog toga.

Njegovu priču prenosimo u celosti:

“Noćas je pao sneg…

08:00 Izašao sam pred kuću i napravio sneška da obradujem decu kad se probude.

08:10 Komšinica, ne propustivši da istakne da je feministkinja, ljutito me upitala zašto nisam napravio sneškicu.

08:15 U redu, pored sneška napravio sam i sneškicu.

08:17 Komšinica, ista ona feministkinja, prigovorila je zbog bujnog sneškicinog poprsja, jer to kao ističe njenu žensku seksualnost.

08:20 Dok sam smanjivao sneškicine grudi, s prozora prekoputa su mi dvojica, koji žive u istopolnom braku, besno prebacivala homofobiju, jer nisam napravio dva muška sneška.

08:22 Vika je probudila njihovog transseksualnog komšiju… ili komšinicu… osobu, koja mi je potom dobacila da sam mogao i morao da napravio i jednu figuru sa obe polne karakteristike.

08:24 Veganska porodica u prolazu zgrozila se zbog noseva mojih ruku dela – jer šargarepa je povrće, dakle hrana, dakle ne sme biti degradirana u dekoraciju za snežne figure… verovatno je umesto nosa trebalo da stavim viršlu.

08:27 Neko me je s leđa pogodio grudvom uz poklik da sam rasista, jer sam sneška, sneškicu i ostale napravio bele.

08:31 Mladić tamnije puti, s bradom i jakim stranim naglaskom, prišao mi je i glasno insistirao na tome da ženski sneško (pardon, sneškica) u javnosti mora biti pokrivenog tela, glave i lica.

08:35 Ponovo se pojavila komšinica feministkinja oštro zahtevajući da sklonim metlu sa sneškice, jer metla doprinosi stereotipu žena kao domaćica.

08:43 Stigla je policija, jer je neko prijavio polno uznemiravanje.

08:44 Dok su me legitimisali, pristigao je i predstavnik gradskog Odbora za ravnopravnost polova i nacionalnih manjina; pretio mi je prijavom socijalnoj službi, koju je odmah i nazvao.

08:45 Stigla je TV ekipa iz emisije; deset minuta potom bio sam uživo na „Dobro jutro dobra zemljo“, gde je ispod moje slike bio kajron s natpisom „Seksista i rasista iz našeg komšiluka“

08:55 Policija me ispituje imam li saučesnike.

09:00 Socijalni radnik u pratnji činovnika iz Kancelarije za dečija prava kaže da su našli dobru porodicu koja bi rado usvojila moju decu

09:30 Između stotinjak pristiglih osoba koje su nosile trasparente s natpisima podrške mojim pravima i podjednakog broja onih koji su pristizali s bakljama, konopcem za vešanje, katranom, perjem i zahtevima da me spale… nastala je opšta ulična tučnjava, prevrtanje automobila, paljenje guma na barikadama i uzajamno gađanje kockama kaldrme

12:00 Pojavilo se sunce i sneg se otopio. Gomila okupljena u mojoj ulici stoji zbunjeno, češka se po glavi i jedni druge pitaju seća li se neko šta je povod svemu ovome. Potom svi odlaze na kuvano vino, da se malo ugreju”, napisao je Nikola.

On je dodao kako ova priča nema pouku, već, kako je naveo, “samo prikazuje u šta smo se svi pretvorili”.

Objava je za kratko vreme dobila više od 1.600 lajkova, a komentari su bili podeljeni: dok su jedni pisali da je autor “pogodio suštinu”, drugi su ga optužili da “izvrće” borbu za ljudska prava i da se u stvarnosti ovakva situacija nikada ne bi dogodila.

Šta Vi mislite? Pišite nam u komentarima.

(Espreso.co.rs/Objektiv.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.