SITONIJA, POLUOSTRVO IZ SNOVA! Posle nje sve drugo će vam biti dosadno! (INTERAKTIVNA MAPA)
Foto: Profimedia, espreso.co.rs

ne znate gde na letovanje?

SITONIJA, POLUOSTRVO IZ SNOVA! Posle nje sve drugo će vam biti dosadno! (INTERAKTIVNA MAPA)

Ove godine možete da se uputite u pravcu ovog egzotičnog poluostrva, garantujemo da se nećete pokajati

Objavljeno:

Na dva minuta vožnje od Neos Marmarasa nalazi se veliko luksuzno odmaralište Porto Karas, u koje besplatno ući u večernjim satima, prošetati se ili sednesti u neki od njihovih restorana i uživati u intimnoj i otmenoj atmosferi.

Takođe, ovaj grad opremljen je i pijacom koja je otvorena četvrtkom 10 – 14 časova. Nalazi se kod luke blizu mora, suprotno od gradske plaže. Cene su jeftinije nego u marketima, a riba je povoljnija nego u ribarnincama. Ovde možete kupiiti i domaće maslinovo ulje, masline, proizvode od meda, začine, domaće čajeve, meso, svežu ribu, ali i garderobu, obuću, suvenire i drugo.

GRADOVI, PLAŽE, JEZERO U PEĆINI, LEKOVITO BLATO, MUZEJI - šta sve ne smete propustiti da vidite u Kefaloniji (INTERAKTIVNA MAPA)

Nikiti se nalazi u samom korenu poluostrva. Odličan je kao baza, jer su vam odatle lakše dostupne gotovo svi delovi Sitonije. Gradska plaža u Nikitiju je uglavnom peščana i zaista duga - proteže se na nekoliko kilometara. Ima uređene delove koji pripadaju modernim barovima, ali i mnogo prostora za sve koji imaju sopstvenu opremu. Po mišljenju mnogih Nikiti ima najlepše, novo, dugačko i odlično uređeno šetalište. Duž njega se nižu lepo sređeni barovi, restorani, picerije, poslastičarnice i tezge sa igračkama za decu.

Nikiti će vam upriličiti bajkovit zalazak sunca, u kome možete uživati kupajući se ili posmatrajuci ga sa neke od mnogobrojnih klupica duž šetališta. Svi sadržaji su skoncentrisani na šetalištu pored mora, pa je to jedino mesto za razonodu tokom večernjih sati. Iznad magistrale se nalazi stari Nikiti. Takođe, desno od luke, nalazi se mirni deo grada, koji će se naročito dopasti onima koji vole nešto mirniju i intimniju atmosferu. U blizini Nikitija su čuvene plaže Agios Ioannis, Lagomandra, Kalogria i Koviou, a na istočnoj obali su mu blizu fantastična Trani Ammouda i Lagonisi. Najbolji je za snabdevanje, jer ima čak tri mega marketa, pa izbor Nikitija za odmor nikako ne može biti greška.

Sarti važi za jedno od najpopularnijih mesta na Sitoniji. Zapravo, to je jedino urbano i živo mesto na istočnoj obali poluostrva. Ima sve što vam može biti potrebno tokom letovanja - nogo prodavnica, supermarkete, butike, restorane, taverne, brzu hranu, palačinkarnice, poslastičare, velike pekare, šetalište dugo skoro 3 kilometra, igralište za decu, zabavne parkove za decu. Sarti je ravan i idealan za šetnju, gradska plaža je dugačka i široka, a u blizini se nalazi pregršt predivnih plaža. Tu su i dve diskoteke za mlade, kao i kafići i restorani sa veoma lepim baštama Odličan je izbor i kao baza za obilazak, jer su mu dostupne i zaista lepe plaže na jugu. Mana može da bude vetar koji često duva, kao i talasi koji se relativno često stvaraju.

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.