GRADOVI, PLAŽE, JEZERO U PEĆINI, LEKOVITO BLATO, MUZEJI - šta sve ne smete propustiti da vidite u Kefaloniji (INTERAKTIVNA MAPA)
Foto: Vikipedija

nezaboravno iskustvo

GRADOVI, PLAŽE, JEZERO U PEĆINI, LEKOVITO BLATO, MUZEJI - šta sve ne smete propustiti da vidite u Kefaloniji (INTERAKTIVNA MAPA)

Predstavljamo vam najveće ostrvo u Jonskom moru, sa svim pojedinostima i lokacijama koje morate posetiti

Objavljeno:

Kefalonija je najveće ostrvo u Jonskom moru i prostire se na 781 kvadratnom kolometru. Ostrvo je sa najviše planina, čiji se venci pružaju duž cele njegove dužine, a krasi ga i najviša planina u celom jonskom arhipelagu, Ainos, visoka 1628 metara. Ostrvo je smešteno između Lefkade na severu i Zakintosa na jugu. Glavni grad i glavna luka je Agrostoli, koji je stacioniran u zalivu na južnoj strani ostrva, i sa drugom stranom zaliva je povezan je kamenim mostom, što je ujedno i njegov zaštitni znak.

Idete u Pargu na letovanje? Prvi put na jednom mestu - sve što treba da znate o ovom letovalištu (INTERAKTIVNA MAPA)

Kefalonija predstavlja savršen spoj nedirnute prirode sa mnoštvom zelenila i bogate istorije, tako da su mesta koja bi trebalo obići šarolike prirode. Posledice zemljotresa koji je 1953. godine pogodio Kefaloniju i Zakintos još uvek su vidljive. Mnogi objekti su tom prilikom urušeni, neki su obnovljeni, neki sagrađeni iz korena, a neki su ostali urušeni kao svedoci tragedije. Jedino grad Fiskardo na krajnjem severu nije oštećen, zbog čega odiše tradicijom koju oslikava arhitektura kuća i građevina koje datiraju vekovima u nazad.

foto: Vikipedija

Ostrvo je veliko i sadrži pregršt lokacija koje treba obići. Iz tog razloga se posedovanje automobila postavlja pod obavezno. Ovde morate imati na umu da je reč o ostrvu i ukoliko se odlučite da odete na letovanje automobilom, budite spremni na prevoz trajektom. Naravno, trajekt je nezaobilazan završni deo puta i ukoliko putujete autobusom. Na trajekt se možete ukrcati u Patri i Kiliniju. Ukoliko ste sreće da krenete iz Kilinija, platićete manje - 10 evra za putnike i 45 evra za automobil, a putovanje traje 90 minuta. Ukoliko krećete iz Patre, trajekt će vas koštati 18 evra, dok za automobil treba da izdvojite 60.

Ukoliko se odlučite da iznajmite vozilo na ostrvu, moramo vam ukazati na jednu stvar. Rent-a-kar agencija ima dosta, a pristojan, skroman automobil, sa osiguranjem, možete iznajmiti za 40 evra po danu, a dnevno će vam trebati oko 10 evra za gorivo. Važno je to da se kod njih sezona zvanično završava 26. 8. i da su posle toga vozila za iznajmljivanje jeftinija.

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.