SITONIJA, POLUOSTRVO IZ SNOVA! Posle nje sve drugo će vam biti dosadno! (INTERAKTIVNA MAPA)
Foto: Profimedia, espreso.co.rs

ne znate gde na letovanje?

SITONIJA, POLUOSTRVO IZ SNOVA! Posle nje sve drugo će vam biti dosadno! (INTERAKTIVNA MAPA)

Ove godine možete da se uputite u pravcu ovog egzotičnog poluostrva, garantujemo da se nećete pokajati

Objavljeno:

Nastavljamo sa pričom o tome kako da upotpunite ovo leto i na jedan od najboljih načina iskoristite godišnji odmor. Ovom prilikom uputili smo se na kontinentalni deo Grčke. Ali nemojte prerano odmahnuti rukom, i na ovoj lokaciji ćete naići na prelepo more sa podjednako lepim plažama, kakve krase i ostrva u Jonskom moru. Da vas upoznamo sa Sitonijom.

Sitonija je centralno poluostrvo na Halkidikiju, takozvani drugi prst, a nalazi se između poluostrva Kasandra na zapadu i Svete Gore na istoku. Ona je takođe i opština, koja obuhvata čitavo poluostrvo Sitonija, a glavni grad je Nikiti. Sitonija je okružena Toroneonskim zalivom na istoku i Singitik zalivom na zapadu. Istočni deo ostrva odiše nedirnutom prirodom, pa je i turizam nešto slabije razvijen. Ovde ćete naići na mala, ribarska naselja, male, skrivene plaže i šume. Zapadni deo je više razvijen, a na njemu se nalaze i najpopularnija letovališta poluostrva - Neos Marmaras, Nikiti, Toroni, i druga.

Ovo simpatično poluostrvo od Beograda je udaljeno 785 km, što ga svrstava među nama bliža grčka letovališta. Turisti ga najčešce posećuju zbog njegove prirodne lepote, mnogobrojnih plaža skrivenih u podnožju planinskih litica koje su pravo mesto za uživanje. Istočna obala je posebno bogata vegetacijom, dok su na zapadnoj strani velike površine pod vinogradima i stenovita mesta gde ruda izbija na površinu u neobičnim oblicima koji oduzimaju dah. Takođe, očuvana seoca u unutrašnjosti poluostrva pružaju dodatni izazov za istraživanje.

Planirate letovanje u Grčkoj? 10 plaža u kojima se morate okupati (VIDEO)

Mesto koje je najpopularnije i najposećenije i najživlje svakako je Neos Marmaras. Opremljen je sa dve plaže na obodima grada, pa ukoliko ste smešteni u centru gde su sva dešavanja, obavezno ste daleko od plaže. I to je nedostatak ovog grada, pa vam preporučujemo da se smestite ili u blizini gradske plaže, odnosno kod stadiona, odakle će vam i centar i plaža biti vrlo blizu, ili na plaži Paradizos, odakle ce vam centar biti na 10-ak minuta hoda, a plaža blizu. Ukoliko se smestite u blizini stadiona i gradske plaže, onda brdovitost grada maltene i ne primećujete, jer je šetalište pored mora, pa nemate nikakvu potrebu da se penjete strmim ulicama. Ako uzmemo u obzir to da je grad brdovit, izbor lokacije na kojoj se nalazi smeštaj je nešto na šta posebno treba da obratite pažnju prilikom kupovine aranžmana.

Neos Marmaras vam pruža sve sadržaje za vrlo kvalitetno letovanje, pregršt restorana, taverni, supermarketa, restorana brze hrane, zabave za decu, butika i suvenirnica, ukratko, svega što vam može biti potrebno. Gradska plaža je peščana sa prirodnim hladom i sa vrlo čistom vodom. Ona je smeštena na južnoj strani grada. U delu koji je bliži luksuznom kompleksu Porto Karas je uređena, dok je deo koji je bliži gradu namenjen posetiocima sa sopstvenom opremom. Krase je lepa boja mora, sitan pesak i postepena dubina. Nikiti je udaljen 10-ak minuta vožnje, a u blizini Neos Marmarasa su i čuvene plaže Lagomandra, Kalogrija, Agios Ioanis i Koviou.

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.