SITONIJA, POLUOSTRVO IZ SNOVA! Posle nje sve drugo će vam biti dosadno! (INTERAKTIVNA MAPA)
Foto: Profimedia, espreso.co.rs

ne znate gde na letovanje?

SITONIJA, POLUOSTRVO IZ SNOVA! Posle nje sve drugo će vam biti dosadno! (INTERAKTIVNA MAPA)

Ove godine možete da se uputite u pravcu ovog egzotičnog poluostrva, garantujemo da se nećete pokajati

Objavljeno:

Što se nabavke na Sitoniji tiče,dobra vest je da ovde postoji i nekoliko velikih supermarketa poznatih lanaca. Obzirom na to da je Nikiti u blizini raskrsnice gde se put račva na istok i zapad Sitonije, u njemu je najveći broj supermarketa. Ima ih ukupno četiri i svi su veoma dobro snabdeveni. Tu su Lidl, Masoutis, Galaksijas i Vasilopoulos. Svi se nalaze uz magistralu. U Neos Marmarasu postoji veliki Masoutis, verovatno najveći na poluostrvu, i supermarket Oikonomou. U Sartiju postoji Sklaventis, bivši Marinopoulos, i on se takođe nalazi uz magistralu. U Sikiji postoji Carrefour, ali ne uz magistralu, već malo u unutrašnjosti. Osim ovih zaista velikih supermarketa, gotovo u svakom mestu postoje manji marketi iz lanca Smajl. Osim marketa, možete se snabdevati i na lokalnim pijacama. Pijačni dan u Nikitiju je petak, u Marmarasu i Agios Niklaosu četvratak, u Sikijii i Poligirosu subota, a u Ormiliji ponedeljak.

Iskoristićemo priliku da vas upoznamo sa cenama namirnica u marketu Lidl u Nikitiju. Kreću se ovako: hleb: 0,80 – 1,50; paket od 6 jaja: 1,26; litar mleka: 1,20 – 2,20; flaša Koka – Kole: 1,89; pivo u limenci 0,33: 0,49; kilogram pomorandži: 1,49; kilogram paradajza: 1,39; paket vode od 6 flaša po 1,5 litar: 1,2, - 2,20; dok se kreme za sunčanje kreću 5,50 – 18,50.

Idete u Pargu na letovanje? Prvi put na jednom mestu - sve što treba da znate o ovom letovalištu (INTERAKTIVNA MAPA)

Kada govorimo o cenama aranžmana, na Sitoniji ima svačega. Najlepši, najurbaniji i najtraženiji, Neos Marmaras je i najskuplji. I to ne važi samo kad je smeštaj u pitanju, već i kada govorimo o restoranima i kafićima. Nije ovde reč o bezobrazno višim cenama, ali svakako imajte to u vidu kada budete birali smeštaj. Tako za 220 - 300 evra možete naći pristojan smeštaj u Neos Marmarasu u sezoni, sa autobuskim prevozom. U predsezoni cene idu za nekih 50 evra dole. Nikiti nije puno jeftiniji, tako da u njemu možete proći sa oko 250 evra u sezoni, a u predsezoni sa 190. I u Sartiju i Toroniju je gotovo ista situacija.

Dolazimo do teme restorana, i za ovu priliku smo izdvojili sledeće:

Orestis u Sartiju je naš prvi izbor. Nalazi se u ulici koja se sa magistrale spušta prema centru, pored supermarketa. Reč je o manjem i neupadljivom restoranu, sa slatkom bašticom i manjim igralištem za decu. Restoran je uvek pun, a glavni gosti su lokalci, što o kvalitetu hrane govori samo po sebi. Preporučujemo vam da probate predjela, budući da su glavna jela ona sa roštilja, koja su maltene svuda ista, a porcija predjela je velika, pa je dovoljna za obrok. Za ljubitelje sireva preporučujemo sahanaki sir, što je vrsta prženog kačkavalja, zatim kaserokroketes – vreli domaći kroketi od kačkavalja, ali i bujurdi – feta sir sa povrćem i maslinovim uljem zapečen u zemljanoj posudi. Tu je i grčka salata, a od morskih plodova se ukusom izdvaja Oktopod krasato – kuvani oktopod u vinu, koji je vrlo mek, sočan i ukusan. I školjke u sosu su odlično pripremljene. Od tradicionalne kuhinje izdvaja se jelo Stifadoteletina sa malim glavicama crnog luka – zaista ukusno. Obavezno tražite izapečen hleb posut origanom i malinovim uljem. Cene u ovoj taverni su zaista pristupačne, što je još jedan razlog više da je posetite ukoliko se zadesite u Sartiju.

http://www.espreso.co.rs/svet/planeta/142187/pakujte-kofere-ovo-je-top-10-najpozeljnijih-destinacija-za-putovanja-foto

Restoran koji važi za jedan od najboljih je Cicikas u mestu Porto Kuofo. Izdvaja se po specijalitetima od ribe i morskih plodova. Nalazi se u samom centru mesta, uz luku. Sveža riba, naročito brancin je jako dobra. Pored toga odlične su i pounjene male lignje i školjke na buzaru, pripremljene uz vino, ulje i malo belog luka. Salata koja se savršeno uklapa je svakako ona sa rukolom i zelenom salatom i balsamikom, a predjelo kolokitokeftedes – ćufte od tikvica i drugog povrća i kombinaciji sa cazikijem.

foto: Printscreen / Google street view
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.