PAZITE GDE I OD KOGA KUPUJE PIROTEHNIKU! MUP češlja svaki ugao zbog NELEGALNE PRODAJE, kazne su PAPRENE
Pirotehnika, Foto: Printskrin/RTS

oprez

PAZITE GDE I OD KOGA KUPUJE PIROTEHNIKU! MUP češlja svaki ugao zbog NELEGALNE PRODAJE, kazne su PAPRENE

Kazne za nelegalnu prodaju pirotehnike od 50.000 do 100.000 dinara

Objavljeno:

Kazne za nelegalnu prodaju pirotehničkih sredstava kreću se od 50.000 do 100.000 dinara, izjavio je danas pomoćnik načelnika Uprave za preventivnu zaštitu Sektora za vanredne situacije MUP-a Srbije, Rade Milošević, i dodao da je broj ilegalnih prodajnih mesta pirotehnike zadnjih godina smanjen.

"Kao i svake godine, mi početkom decembra meseca kada se očekuje intenzivna kupovina i upotreba pirotehničkih sredstava pred predstojeće praznike, vršimo kontrolu svih mesta gde smo u ranijem periodu, ili na osnovu dojava građana, dobili informacije da može doći do nelegalne trgovine pirotehničkih sredstava", rekao je on za agencije.

Policija
Policijafoto: Nemanja Nikolić

Milošević je napomenuo da je zadnjih godina procenat nelegalne trgovine pirotehničkim sredstvima smanjen, s obzirom da su kazne i kontrole rigoroznije nego u prethodnom periodu.

Prema njegovim rečima, najčešće pirotehnička sredstva koja se zaplene su petarde, jer su, kako je objasnio, manjeg gabarita od drugih pirotehničkih sredstava i lakše se sklone, ukoliko dođe do kontrole.

Bonus video:

02:05

TVOJA PETARDA, MOJ ŽIVOT! Apel članova Animal Rescue Serbia: Nemojte bacati petarde, za praznike strada NEKOLIKO HILJADA ŽIVOTINJA

(Espreso / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.