METEOROLOG RISTIĆ OTKRIO KAKVO VREME NAS ČEKA DO KRAJA DECEMBRA: Od ovog DATUMA OBRT koji se NIKOME NEĆE SVIDETI
Ivan Ristić, Foto: Kurir TV/PRINTSCREEN/ILMETEO.IT

vreme u srbiji

METEOROLOG RISTIĆ OTKRIO KAKVO VREME NAS ČEKA DO KRAJA DECEMBRA: Od ovog DATUMA OBRT koji se NIKOME NEĆE SVIDETI

Meteorolog Ristić o prognozi u drugoj polovini decembra

Objavljeno:

Danas se zabelelo i u Beogradu. Kako su naveli iz RHMZ-a pred nama je bio hladan dan, a ponegde je padala i ledena kiša.

Meteorolog Ivan Ristić je izneo svoju najnoviju vremensku prognozu u kojoj je detaljno objasnio kakvo vreme nas čeka do kraja ovog meseca.

Biće i snega, a hladan vazduh će doneti veliki pad u temperaturi.

Ovo je njegova prognoza:

Sneg, Zima, Beograd
foto: Ana Paunković

- Pogled u nebo ukazuje samo na jedno dolazi sneg! Tokom dana oblačno prvo sa kišom koja će brzo preći u susnežicu i sneg, gde bude više snežnih padavina doći će do stvaranja manjeg snežnog pokrivača. Sneg će tokom noći oslabiti i na kratko prestati. Sutra pretežno oblačno povremeno sa slabim snegom, sredinom dana ponegde slaba kiša i susnežica. Vetar slab povremeno umeren zapadni - napisao je Ristić na svom Fejbuk profilu i dodao:

- Najviša temperatura od dva stepena do pet stepeni. Do kraja nedelje zadržaće se uglavnom oblačno i hladno ujutru i maglovito, sa slabim vetrom promenljivog pravca. Najviša dnevna temperatura bez bitnije promene u odnosu na sutrašnji dan i kretaće se od dva do šest stepeni. Početkom sledeće nedelje kraće otopljenje maksimalna temperatura u porastu i kretaće se od 10 do 15 stepeni Celzijusovih, ali se očekuje povremeno i kiša. Više kiše biće u sredu i četvrtak, 13. i 14. decembra.

Zatim od petka, 15. decembra ponovo dolazi hladan vazduh i donosi pad temperature!

Podsetimo, Ristić je u dugoročnoj prognozi za drugu polovinu decembra najavio prodore hladnijeg vazduha koji mogu doneti pojavu snega i u nižim predelima, promenljivo vreme uz brzo smenjivanje hladnijih i toplijih dana koje će se zadržati do kraja decembra.

Magla, Zima
foto: Nenad Kostić

- U hladnijim danima najniža temperatura kretaće se od -5 stepeni do 0 stepeni, a najviša dnevna temperatura kretaće se od nule do pet stepeni, u toplijim najniža od nule do pet stepeni, a najviša od pet do 10 stepeni Celzijusovih - kazao je Ristić i dodao:

- Ove zime sibirski anticiklon uticaće u nekoliko navrata na vreme u Evropi, ali i kod nas i doneće veoma niske temperature i dosta snega većem delu Evrope. Njegov dolazak najverovatnije posle Nove Godine, ali se ne može isključiti i pre već u drugoj ili trećoj dekadi decembra. Ukoliko dođe do prodora hladnog vazduha sa istoka temperatura će pasti ispod nule padaće sneg uz umerene jutarnje mrazeve od -10C do -5C.

(Espreso/Kurir/A.K.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.