PRESUDA ZA MONSTRUMA KOJI JE ZVERSKI TUKAO AURELIJU: Ide u zatvor, naneo joj povrede opasne po život! (VIDEO)
Aurelia, Foto: Printscreen/Instagram/zooplanetnis

KATASTROFA

PRESUDA ZA MONSTRUMA KOJI JE ZVERSKI TUKAO AURELIJU: Ide u zatvor, naneo joj povrede opasne po život! (VIDEO)

Životinja je sa teškim povredama, opasnim po život, prebačena u ZOO kutak u Nišu, gde se i danas nalazi

Objavljeno:

Stravičan slučaj zlostavljanja konja u blizini Vlasotinca dobio je svoj epilog na sudu. 73-godišnji S. P. osuđen je prvostepeno u Osnovnom sudu u Leskovcu na tri meseca zatvora.

Podsećamo, on je 5. maja, u pijanom stanju, ceo dan tukao svoju kobilu čekićem i motkom, a kada je kobila pala, slučaj je policiji prijavio - njegov unuk.

Životinja je sa teškim povredama, opasnim po život, prebačena u ZOO kutak u Nišu, gde se i danas nalazi.

Kobila, Stajkovac, Vlasotince, Konj
foto: Printscreen/Instagram/zooplanetnis

Novinarka Kurir TV Milena Antić u razgovoru sa sagovornicom saopštila je nove detalje gledaocima Pulsa Srbije.

- Danas sam srećna i zadovoljna zbog presude. U pitanju je događaj iz maja u selu Stajkovce. Konj i dan danas ima jako teške povrede, opasne po život, posekotine, poderotine, prelom nosne šupljine. U pitanju je prvostepena odluka, prisustvovala sam pretresu. Na ovaj način dižemo svest i upozoravamo potencijalne počinioce sličnih krivičnih dela da je to zabranjeno. Na žalost, ja sam danas pokazala novi snimak zlostavljanja konja, takve radnje ne prestaju, ali se nadamo da ćemo i to iskoreniti - kaže advokatica Nina Krstić.

Nina Krstić
foto: Kurir TV

Kao član udruženja Pit, ona kontinuirano skreće pažnju na ove pojave, a priznaje da se nije susrela sa ovakvim zlodelom.

03:22

MONSTRUM KOJI JE ZVERSKI TUKAO KOBILU IDE U ZATVOR! Advokatica: Aurelija ima povrede opasne po život, danima nije OTVARALA OČI

- To je u mojoj karijeri najmonstruozniji način zlostavljanja životinja. Konj je velika životinja i potrebno je mnogo snage da bi se zlostavljala. Kobila Aurelija nekoliko dana nije mogla da otvara oči i to je bio veoma tužan i potresan prizor - dodala je Krstić.

02:23

KONJ DANIMA BIO VEZAN NA AUTOBUSKOJ STANICI U NIŠU! Nađen u stanju iznemoglosti, njegovo stanje na skali od 1 do 10 ocenjeno sa 2

(Espreso/Kurir)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.