KOBILA AURELIJA TUČENA JE DO IZNEMOGLOSTI: Iz ZOO Planeta za Espreso otkrili u kakvom je sada stanju! (FOTO)
Foto: Printscreen/Instagram/zooplanetnis

NASILJE NAD ŽIVOTINJAMA

KOBILA AURELIJA TUČENA JE DO IZNEMOGLOSTI: Iz ZOO Planeta za Espreso otkrili u kakvom je sada stanju! (FOTO)

Psiholozi su prethodnih dana navodili šta nasilje nad životinjama ukazuje kad je psihičko stanje zlostavljača u pitanju

Objavljeno:

Pored svih tragedija koje su zadesile Srbiju prethodnih dana, niz nasilja se nastavlja, što dodatno uznemirava javnost.

Psiholozi su prethodnih dana navodili šta nasilje nad životinjama ukazuje kad je psihičko stanje zlostavljača u pitanju, a analize su zaprepašćujuće obzorom na to da ne može isključiti i ispoljavanje nasilja nad ljudima.

Najnoviji slučaj maltretiranja životinja dogodio se 5. maja u Stajkovcu, kada je vlasnih do iznemoglosti udarao svoju kobilu čekićem. Naneo joj je brojne povrede, ali je samo pukom srećom smeštena na sigurno i sada prima potrebnu terapiju.

- Udruženje ZOO Planet iz Niša saopštilo je pre nekoliko dana da je zbrinulo povređenog konja iz okoline Vlasotinca nad kojim je izvršeno nezapamćemo nasilje. Naveli su da je vlasnik čekićem udarao svoju kobilu do iznemoglosti a nakon toga izveo upregnutu u kola među plastenike pa nastavio da je tuče motkom - navedeno je iz ovog udruženja.

Danas je saopšteno da je dežurni zamenik Osnovnog javnog tužilaštva u Leskovcu obavešten o nemilom događaju, a da je PU u Leskovcu prijavu dobila 5. maja o zlostavljanju životinje u selo Stajkovce.

Naložio je da se prikupe potrebna obaveštenja, da se od strane veterinara izvrši pregled povređene životinje i izvrši fotografisanje lica mesta, da se sa svedocima događaja obavi razgovor i da se nakon toga protiv lica koje je udaralo konja podnese odgovarajuća krivična prijava zbog krivičnog dela ubijanje i zlostavljanje životinja, kažu u saopštenju i dodaju da do danas nije podneta krivična prijava.

Espreso je kontaktirao udruženje ZOO Planet Niš kako bismo proverili u kakvom je stanju kobila sada, da li je dobila neophodnu terapiju, kao i da li se zna šta će biti sa njom nakon što se oporavi u potpusti.

Takođe nas je zanimalo da li su oni kao Udruženje podneli krivičnu prijavu protiv vlasnika ove životinje i kako su saznali za ovaj monstruozni čin.

- Kobila je danas bolje, počela je da uzima vodu i hranu, rane polako zarastaju, ali je potrebno da se urade rendgenski snimci i jos neke analize. Pod terapijom je još uvek, ali je u boljem stanju. Po pozivu i prijavi Udruženja "Pit" koje je bilo na licu mesta nakon prijave od strane Udruženja za zaštitu životinja iz Lebana. Kobila je oduzeta od strane veterinarske inspekcije i data na čuvanje Udruženju "Pit" koje je predalo našem Udruzenju zbog uslova i iskustva u radu sa konjima. Nakon oporavka se nadamo da će kobila ostati kod nas zauvek. Udruženje Pit je podnelo krivičnu prijavu protiv počinioca, zaključio je Dušan Stojanović iz Udruženja ZOO Planet.

01:34

DA VAM KAŽEM ŠTA MI LJUDI PRIČAJU ZGADIO BI VAM SE ŽIVOT! Aktivista otkrio zastrašujuće podatke o ljudima koji muče životinje!

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.