MOLER BEOGRAĐANINU TRAŽIO 1.100 EVRA ZA KREČENJE STANA: Prevara veka širi se Srbijom, evo šta je izjavio!
Moler, Foto: printscreen/youtube/housebeautifulus

AU!

MOLER BEOGRAĐANINU TRAŽIO 1.100 EVRA ZA KREČENJE STANA: Prevara veka širi se Srbijom, evo šta je izjavio!

Supruga je preko preporuke pronašla majstora

Objavljeno:

Beograđanin J. P. (35) doživeo je neprijatno iskustvo sa majstorom koji je trebalo da mu okreči stan koji ima 80 kvadrata. Moler je izračunao da treba da se uradi 200 metara kvadratnih zidova, a onda je izneo svoju "nepristojnu" ponudi. Za uslugu krečenja tražio mu je 1.100 evra, što znači da krečenje po kvadratu košta 5,5 evra.

"Žena i ja smo se dogovorili da treba da krečimo stan. Supruga je preko preporuke pronašla majstora koji je došao da pogleda stan kad ja nisam bio tu. Kazao joj je da može odmah sutradan da počne da radi i insistirao je da se što pre odluči za boju kako bi počeo sa krečenjem što pre", započeo je razgovor za MONDO J. P. (35) iz Beograda.

Istakao je da mu je bilo sumnjivo to što majstor insistirao da počne sa krečenjem što pre. Napomenuo je da majstor ženi tad nije rekao koliko bi koštalo krečenje. "Rekao sam ženi da ga ponovo okrene i da ga pita koliko kvadrata treba da se kreči pošto je nama veliki deo zidova prekriven ormanima. Druga stvar koja mi je bila čudna jeste što je rekao da treba da se kreči 200 kvadratnih metara zidova", podelio je svoje iskustvo naš sagovornik.

Kad je supruga okrenula majstora, njih troje su pričali preko spikerfona. Sagovornik ga je pitao kako je izmerio koliko metara zidova treba da se okreči, a majstor je izbegavao odgovor. "Zatim sam ga pitao kolika je cena. Šokirao sam se kad mi je rekao da treba da platimo 1.100 evra. Moram da napomenem da smo izabrali najobičniji belu boju. Napominjem da je kazao cenu bez gletovanja, jer u našem stanu nema potrebe za tim", rekao je J. P.

Moler, Krečenje, Majstor
foto: tommaso altamura / Alamy / Alamy / Profimedia

Naš sagovornik je za MONDO kazao da je majstoru rekao da odustaje od ponude. Prema njegovim rečima, moler je nakon toga pokušao da ga nagovori da pristane obećavajući mu da će smanjiti cenu. J. P. nije odustajao, kako je naveo, jer mu je sve od samog početka bilo sumnjivo.

"Nakon toga sam pozvao nekoliko majstora i našao drugog koji je ponudio da nam okreči stan za 290 evra. Tek sam se tad šokirao kad sam shvatio koliko je novca hteo da nam uzme. Posle mi je postalo jasno zašto je insistirao da što pre krene sa krečenjem", zaključio je razgovor za MONDO J. P. iz Beograda.

Na internetu smo proverili cene krečenja. Pronašli smo nekoliko oglasa u kojima se navodi da krečenje po kvadratu ide od 1 do 2,7 evra.

04:21

POČNU SAMI DA KREČE, PA ZOVU NAS DA POPRAVLJAMO, A ONDA PLATE JOŠ SKUPLJE Moler otkrio kolike su danas cene krečenja

(Espreso/MONDO)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.