OGLASIO SE IGOR JURIĆ: Stvar je jako bitna, tiče se BEZBEDNOSTI DECE!
Igor Jurić, Foto: Printscreen/Facebook/Igor jurić

sporazum

OGLASIO SE IGOR JURIĆ: Stvar je jako bitna, tiče se BEZBEDNOSTI DECE!

On je naveo da je memorandum utoliko važniji jer saradnje s prethodnim rukovodstvom MUP-a nije bilo, što je otežavalo saradnju njegove organizacije sa međunarodnim institucijama i organizacijama

Objavljeno: 16:11h

Ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić i osnivač Centra za nestalu i zlostavljanu decu Igor Jurić potpisali su danas sporazum koji, između ostalog, podrazumeva tešnju saradnju na polju preventivnih aktivnosti vezanih za bezbednost dece, što u virtuelnom što u realnom svetu.

Jurić je za agenciju Beta rekao da je sporazumom načinjen „korak od sedam milja“.

On je naveo da je memorandum utoliko važniji jer saradnje s prethodnim rukovodstvom MUP-a nije bilo, što je otežavalo saradnju njegove organizacije sa međunarodnim institucijama i organizacijama.

„Ne mogu vam opisati koliko smo problema imali u saradnji sa međunarodnim institucijama, i ovo jeste jedan korak, i to mogu reći korak od sedam milja. Jer, organizacija poput naše jednostavno ne može da funkcioniše bez podrške kakva je Ministarstvo unutrašnjih poslova“, naveo je Jurić.

On je rekao da je u implementaciji „Amber Alert“ sistema došlo do poslednje faze, kao i da je u međuvremenu poboljšan način komunikacije i rada u vezi sa digitalnom bezbednošću dece.

„Naša Net patrola ima jako dobru komunikaciju sa Odeljenjem za borbu protiv visoko-tehnološkog kriminala, a vezano za vršnjačko nasilje i maloletničku delikvenciju, tu zajedno pripremamo strategiju kako ćemo delovati na preventivnim aktivnostima“, rekao je Jurić.

(Espreso/Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.