"OČEKUJU DA MI OPADNE KOSA, ALI TO ME NE OPTEREĆUJE JER ZNAM SVOJ CILJ!" Uz Minu je stala CELA SRBIJA, IDEMO DALJE!
Mina Pošarac, Foto: printscreen/instagram/minaposarac, Privatna arhiva

nikad jače!

"OČEKUJU DA MI OPADNE KOSA, ALI TO ME NE OPTEREĆUJE JER ZNAM SVOJ CILJ!" Uz Minu je stala CELA SRBIJA, IDEMO DALJE!

Mina je nakon prve operacije i svih kortikosteroida koje je pila kako joj kičma ne bi oticala dobila 20 kilograma viška za samo 2 nedelje

Objavljeno:

Za Minu Pošarac (21) iz Rume čula je cela Srbija. Ona boluje od jednog od najagresivnijih zloćudnih tumora koji se u većini slučajeva javlja na mozgu, ali je njoj dijagnostikovan na kičmi.

Mina ima tako jaku volju za životom, da je svojim primerom dala vetar u leđa mnogima koji se bore protiv opakih bolesti. Odlučila je da iz ove bitke izađe kao pobednik.

Za portal Espreso ranije je ispričala kako je sve počelo, kako je i pored zdravog načina života, redovne fizičke aktivnosti ostala nepokretna i saznala da boluje od zloćudnog tumora.

Mina nam je ispričala da su lekari brzo reagovali i da je samo 2 nedelje nakon dijagnostike odrađena i prva operacija, koja nažalost nije dala dobre rezultate jer se tumor nakon nekoliko meseci vratio.

Najveći problem je to što se javio na istom mestu na kom je bio i prethodni i lekari iz Srbije nisu u mogućnosti da prihvate rizik i odrade operaciju.

Mina je nakon prve operacije i svih kortikosteroida koje je pila kako joj kičma ne bi oticala dobila 20 kilograma viška za samo 2 nedelje. To je je donekle poljuljalo njenu psihičku stabilnost, ali iza sebe ima armiju ljudi koja joj pruža nesebično podršku.

1 / 17 Foto: Privatna arhiva

ESPRESO AKCIJA ZA MINU POŠARAC: Poznate ličnosti uputile su važnu poruku za sve građane Srbije!

Ona je krajem aprila otputovala u Tursku, gde su joj urađene analize i kompletna dijagnostika nakon čeka je primila prvu dozu hemioterapije, ali to je tek početak. Za Espreso je rekla da se oseća dobro, što je iznenađujuće za sve lekare.

- Ja sam trenutno okej, u ponedeljak putujem na svoju drugu hemioterapiju, prvu sam podnela sjajno, prosto na oduševljenje svih doktora, kao da nisam primila ništa... Nisam imala nikakve tegobe, nadamo se da će tako da prođe i sledeća.. Očekuje se da mi opadne kosa od druge, ali to me ne opterećuje jer znam svoj cilj!

Pitali smo Minu da li je u planu i operacija i kakve su prognoze doktora iz Turske.

- Ne, za sada ne jer je previše rizično, ništa osim lekova trenutno ne mogu da mi daju jer je specifičan i na nezgodnom mestu. Pokušavamo da ga ubijemo terapijama, specijalnim lekovima pravljenim tačno za moj tumor, uz pomoć raznih testova i analiza, za 3 meseca kada se završe te terapije ako ga i dalje bude bilo onda se možda otvori mesto za neku operativnu metodu, kažu da je sada trenutno rano, jer sam ja sveže operisana i zračena u Srbiji, kaže Mina i dodaje:

- Još su sve metode u opticaju, čak i lek u Japanu, personalizovana vakcina iz Nemačke. Najvažnije je što smo počeli sa lečenjem, da ga držimo pod kontrolom, da slučajno ne bi napredovao.

Zna se koliko je otprilike novca prikupljeno i koliki bi bili troškovi za terapije pojedinačno, što znači da moramo biti uz nju dok se sve ovo ne završi kako bi mogla da završi svoj proces lečenja.

- Sad ne znam tacno koliko će to sve da košta, ali znam da ta jedna terapija košta 2200 evra, a ja ih primam na svake 2 nedelje, plus uz to idu ti testovi, lekovi i analize ali još uvek ne znamo koliki bi bili ukupni troškovi. Znam da je prikupljeno blizu 350.000 evra, mi se iskreno nadamo da nam neće trebati više od 400.000 evra, zaključila je Mina za naš portal.

Mininu borbu u Espreso akciji podržale brojne poznate ličnosti, ali i njen omiljeni klub Crvena zvezda.

Pomozimo Mini u hrabroj borbi protiv glioblastoma 4. gradusa koji može biti poguban po život.

Mina Pošarac
foto: Budi human

POŠALJITE SMS 1471 NA 3030

Dinarski račun: 160-6000001615237-70

Devizni račun: 160-6000001616536-53

00:14

SEKA ALEKSIĆ U ESPRESO AKCIJI ZA MINU POŠARAC

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.