MININ OMILJENI KLUB U VELIKOJ ESPRESO AKCIJI: Crvena zvezda pružila ogromnu podršku, PRIKLJUČITE NAM SE I VI!
Foto: Printscreen/Instagram/crvenazvezdafk, Starsport©, Privatna arhiva

1471 NA 3030

MININ OMILJENI KLUB U VELIKOJ ESPRESO AKCIJI: Crvena zvezda pružila ogromnu podršku, PRIKLJUČITE NAM SE I VI!

O Mini smo pisali i pre nego što je dobila svoj broj u Budi human fondaciji jer nas je njena volja za životom pokrenula

Objavljeno: 10:49h

Nijedan čovek ne zna kada će ga neka bolest stići. Svakog dana imamo nove obolele od različitih vrsta karcinoma. Neretko se dešava da dijagnozu dobiju baš oni koji vode računa o svom načinu života, zdravo se hrane, redovno treniraju, ali se jednostavno probude i više ništa za njih nije isto.

Jedna od njih je i Mina Pošarac (21) iz Rume, koja je živela jednostavan život, studirala, družila se, izlazila, trenirala i jednog se dana probudila sa jakom glavoboljom. Sve ovo podseća na bajku, ali ne zaboravimo da bajke imaju srećan kraj.

O Mini smo pisali i pre nego što je dobila svoj broj u Budi human fondaciji jer nas je njena volja za životom pokrenula.

U februaru prošle godine Mini je otkriven zloćudni agresivni tumor na kičmi, brzom dijagnostikom i reakcijom lekara, operacija je odrađena u martu. Tek što je ponovo naučila da hoda, nakon mnogo vežbi i uloženog truda, rak se vratio.

CELA SRBIJA MORA DA VIDI I POSLUŠA DRAGANU KOSJERINU: I ona se uključila u borbu za MLADU MINU POŠARAC! (VIDEO)

Sada operaciju nije moguće uraditi u Srbiji, ali za nju postoji šansa u inostranstvu i koštaće oko 400.000 evra. Kako je morala da pije kortikosteroide da joj kičma ne bi oticala, dobila je i Kušindov sindrom zbog se za dve nedelje ugojila preko 20 kilograma.

1 / 12 Foto: Privatna arhiva

Mina ne želi da odustane, kako je i u ranijim razgovorima za Espreso rekla, želi da živi, da završi fakultet, da se uda i jednog dana bude majka. A kako je ona strastveni navijač Crvene zvezde, odlučili smo da i njih uključimo u našu veliku Espreso akciju sa željom da ona što pre ode na operaciju.

Njen klub je ni ovog puta nije izneverio.

Aleksandar Pešic i Mirko Ivanić ispred FK Crvena zvezda pozvali su ljude da se priključe akciji i pošalju poruku za Minu Pošarac.

Espreso akciji priključile su se i poznate ličnosti koje su poslale snažan apel i pozvale sve ljude da pošalju 1471 na 3030.

Apel za pomoć, Mina Pošarac
foto: Damir Dervišagić, © ATA Images, Privatna arhiva

Podsetimo, Mina za portal Espreso napominje da joj je sve u tom trenutku delovalo neverovatno. Nije mogla ni da pretpostavi da se njoj, zdravoj i mladoj osobi tako nešto može desiti, Međutim, desilo se i vesti lekara nimalo nisu bile dobre. Iz Rume su me poslali u Sremsku Mitrovicu, gde su odmah znali da je ona slučaj za dalje, te su je poslali za Beograd.

- Tada sam shvatila da ja ne mogu da stoji, ne mogu da mokrim i imala sam osećaj da se gasim cela. U Urgentnom centru provela sam cela 3 dana, nakon čega su me uputili na neurologiju i tada je denitivno konstatovana moja bolest. U rekordnom roku je sve odrađeno, bolest je brzo dijagnostikovana, takon toga su mi odradili i operaciju u martu 2022. godine, zbog čega sam ja zaista ponosna na ceo zdravstveni sistem.

Mina Pošarac
foto: Budi human

Ova hrabra devojka nije dozvolila da je saznanje o dijagnozi i svemu što sleduje pokoleba. U najtežim trenucima bila je stub u porodici. Do poslednjeg trenutka nadala se da će rezultati biopsije pokazati da je u pitanju benigni tumor, ali to se nije desilo. Bila je odlučna u nameri da iz cele situacije izađe kao pobednik, prošla je sve rehabilitacije i nakon operacije, funkcionalnost leve noge se vratila, ali ne i desne.

Pomozimo Mini u hrabroj borbi protiv glioblastoma 4. gradusa koji može biti poguban po život!

POŠALJITE SMS 1471 NA 3030

Dinarski račun: 160-6000001615237-70

Devizni račun: 160-6000001616536-53

00:35

STEFAN KARIĆ U ESPRESO AKCIJI ZA MINU POŠARAC

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.