MALOG MIKIJA SMO USREĆILI SA GOCOM TRŽAN, ALI SADA IMAMO LOŠE VESTI: Novosti iz bolnice nisu dobre, POMOZITE
Milan Rabrenović, Foto: Privatna arhiva

još 700.000 do mikijeve lepše mladosti

MALOG MIKIJA SMO USREĆILI SA GOCOM TRŽAN, ALI SADA IMAMO LOŠE VESTI: Novosti iz bolnice nisu dobre, POMOZITE

Ovaj u dubini duše nasmejani dečak, svakodnevno se suočava sa strašnim bolovima zbog kojih povređuje sebe.

Objavljeno:

Milan Rabrenović (21) iz Ivanjice, boluje od teškog oblika autizma. Kako smo i ranije pisali, njegovi roditelji dobili su zeleno svetlo lekara iz Turske, što znači da postoji mogućnost da Miki primi terapiju matičnih ćelija i da se njegovo zdravstveno stanje poboljša.

Jedina misija njegovih roditelja, kako je za Espreso rekla Danijela, majka ovog mladića jeste to da ga osposobe za život kad njih više ne bude bilo.

Milanu je dijagnoza autizma ustanovljena tek u sedmoj godini njegovog života, iako su se problemi pojavili kada je napunio 2 godine. Već pet godina hoda sa povijenim kolenima zbog skraćenih tetiva, je urađena jedna operacija na privatnoj klinici u Beogradu, koja nije donela rezultate. Jedino što se nakon toga desilo jeste razvijanje straha od lekara.

Ovaj u dubini duše nasmejani dečak, svakodnevno se suočava sa strašnim bolovima zbog kojih povređuje sebe. Nekada sebi napravi rane koje ne zarastaju i po nekoliko meseci.

Milan Rabrenović
foto: Privatna arhiva

Milan i njegovi roditelji muče se već godinama, slabo jede, malo spava i u stanju je da sebi naprave rane koje mesecima ne zarastaju. Izgubio je želju za šetnjom jer mu ona, zbog skraćenih tetiva i iskrivljenih kolena sve teže pada.

O Mikiju se priča od skoro, postao je nevidljiv sistemu i okolini.

Po preporuci lekara, Mikiju su uradili imunološke analize u privatnoj beogradskoj klinici koja je sav materijal poslala na analizu u Nemačku. Preliminarni rezultati iz Beograda ukazuju na to da Milan pored autizma ima i virus koji mu dodatno ugrožava zdravlje.

Stigli su neki rezultati koje smo radili za Mikija.. Nisu dobri, jer rezultat koji treba da bude 100 ima vrednost 801..Ukazuje da ima tešku alergiju uzrokovani virusom za koji još ne znamo koji je, dok ne stignu analize iz Nemačke. Dodatni problem je celijakija. U utorak imamo zakazan pregled u Beogradu kod imunologa, koji će nam reći konačno stanje posle 20 godina. Biće nam potrebna velika podrška, jer je sve ovo izlečivo, ali skupe analize, pregledi kod ruskog imunologa, dodaje Danijela.

Milan Rabrenović
foto: Privatna arhiva

Deo novca koji je prikupljen za matične ćelije, otišao je na dodatne analize koje su roditeljima još malo rasčistile put ka Mikijevom izlečenju.

Morali smo da prebacimo sa fondacije 186.000 za analize, koje su skupe.. Ali ništa što se može izlečiti nije skupo. Sasvim slučajno sam se odlučila za taj korak, inače nikada ne bih saznala da Miki ima još jedan problem koji može ozbiljno da mu ugrozi zdravlje, dodaje Danijela.

Jako malo novca je potrebno da bi Mikiju konačno bilo malo bolje.

Za matične ćelije nam nedostaje još 300.000 dinara, za smeštaj i putne troškove oko 400.000 dinara. Mi ovu priču ne možemo da izguramo sami, bez humanih ljudi koji su u prilici da nam pomognu. Sada mi je još teže saznanje da dete pored svega ima virus koji mu dodatno ugrožava zdravlje. Da mogu svoj život bih dala za njega, toliko patnje za jedno dete. Duša mi je iskidana, jer ne znam kome više da se obratim. Znam da ga zbog ovog virusa nešto boli, da plače zbog toga, a nemoćna sam da mu pomognem. Molim Boga samo da mu se ne pogorša stanje, jer su virusi opasni.. Sve ovo je jako hitno, novca treba puno za njegovo lečenje. Nažalost ima dosta loših rezultata i pored autizma. Autizam nije samo stanje, autizam boli, zaključila je Danijela.

Milan Rabrenović
foto: Privatna arhiva

Podsetimo, Espreso je pokrenuo veliku akciju sa Gocom Tržan kako bismo obradovali Mikija. Njemu je Goca omiljena pevačica i smiruje se samo kad čuje njegov glas.

Roditelji su bili oduševljeni, nisu mogli da sakriju radost što je tako velika pevačica izdvojila malo svog vremena i obratila se Mikiju.

Olakšajmo Milanu put ka ozdravljenju! Budimo humani!

Pomozimo Milanu!

Upiši 902 na 3030

Uplatom na dinarski račun: 160-6000000795156-05

Uplatom na devizni račun: 160-6000000795498-46

IBAN: RS35160600000079549846

SWIFT/BIC: DBDBRSBG

Danijela je otvorila namenski račun za nju i Mikija koji služi samo za donacije koje bi pokrile troškove puta i smeštaja u Turskoj.

205-9011007275271-04 je broj namenskog depozitnog računa

RS35205903102482685162 je broj dinarskog računa

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.