ESPRESO POKRENUO VELIKU AKCIJU, SA GOCOM TRŽAN SMO IZNENADILI MIKIJA! Smiruje ga samo njen glas, pa smo se udružili
Goca Tržan i Miki, Foto: © ATA Images, Privatna arhiva

samo za njega!

ESPRESO POKRENUO VELIKU AKCIJU, SA GOCOM TRŽAN SMO IZNENADILI MIKIJA! Smiruje ga samo njen glas, pa smo se udružili

Goca Tržan odlučila da obraduje Mikija porukom podrške

Objavljeno:

Milan Rabrenović (21) u svojoj sedmoj godini dobio je dijagnozu težeg oblika autizma, što se odražava kroz autoagresiju. Ima skraćene tetive zbog kojih hoda sa povijenim kolenima već pet godina, iako je operisan nekoliko puta pre par godina.

Od strane neuropsihijatra, zbog njegovog psihičkog stanja, predloženo je da se operacija obavi na što bezbolniji način i uz minimalan ostanak u bolnici, kako ne bi došlo do pogoršanja njegovog psihičkog stanja i pojačanog samopovređivanja.

Milan i njegovi roditelji muče se već godinama, slabo jede, malo spava i u stanju je da sebi naprave rane koje mesecima ne zarastaju. Izgubio je želju za šetnjom jer mu ona, zbog skraćenih tetiva i iskrivljenih kolena sve teže pada.

O Mikiju se priča od skoro, postao je nevidljiv sistemu i okolini. Njegovi roditelji se godinama bore, ali su i pored takvog stanja njihovog deteta pomagali ljudima koji su životno ugroženi.

1 / 4 Foto: Privatna arhiva

U prethodnom razgovoru za Espreso portal, njegova mama Danijela istakla je da ga u njegovom najgorem stanju, posle dana nespavanja i iscrpljenosti, jedino smiruje glas Goce Tržan.

Odlučili smo da ga obradujemo, te smo kontaktirali Gocu da pošalje poruku Mikiju, koja će mu, nadamo se olakšati one najteže dane.

U videu koji je snimila Goca govori da ima njemu podršku, da ceni ljubav svoje majke jer nisu sve takve lavice kao Danijela i zaključuje željom da jednog dana upozna Mikija.

00:45

ESPRESO POKRENUO VELIKU AKCIJU SA GOCOM TRŽAN: Snimila je poruku Milanu Rabrenoviću (21) koji ima autizam

Milanu su neophodna sredstva za tretmane matičnim ćelijama, specijalističke preglede, fizikalne terapije, operacije, rehabilitacije u banjskim uslovima, suplemente, lekove, pelene, ortopedska pomagala za stomatološke usluge kao i za putne troškove.

Olakšajmo Milanu put ka ozdravljenju! Budimo humani!

Pomozimo Milanu!

Upiši 902 na 3030

Uplatom na dinarski račun: 160-6000000795156-05

Uplatom na devizni račun: 160-6000000795498-46

IBAN: RS35160600000079549846

SWIFT/BIC: DBDBRSBG

O autizmu se danas mnogo više govori, ima mnogo dece koja se nalaze u ovom stanju, a samo neki među njima su Sever Kaić, Aleksa Milić, Luka Inić.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.